mszp.hu | Belföld
2020. október 11. 23:23

Ez a választás az ellenzéki összefogás sikeres próbája volt

Ez a választás az ellenzéki összefogás sikeres próbája volt
Egy hagyományosan fideszes körzetben, szoros küzdelemben maradt alul a mai időközi választáson Bíró László, az ellenzéki összefogás közös jelöltje Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókörzetében.

Ezt a választást mégis az ellenzéki összefogás eredményes próbájának tekintjük, hiszen a jelöltünk derekasan küzdött, a kampányba pedig minden ellenzéki párt rengeteg munkát fektetett. Köszönet nekik és a demokráciaőröknek, akik felügyelték a szavazás tisztaságát, és külön köszönet a tiszaújvárosi szervezetünknek és szimpatizánsainknak az erőfeszítéseikért! Külön köszönet az MSZP elnökhelyettesének, Komjáthi Imrének, aki elsőként jelezte, hogy szavazóköri delegált lesz, valamint a Momentum elnökének, Fekete-Győr Andrásnak, aki szintén így mutatott példát.

A szavazati arányok azt is megmutatták, hogy egyre többeknek van elegük a Fidesz-rezsim megfélemlítő, csak a saját kiszolgálóit segítő politikájából.

Növelnünk kell az ellenzéki szavazók számát, a jelöltkiválasztás során alkalmaznunk kell az előválasztás intézményét, és egységesen kell fellépnünk a Fidesz-uralommal szemben! 2022-ben így sikerülhet!

Ha az ellenzék közös jelöltekkel, közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel és közös programmal lép fel a 2022-es választásokon, ledönthetjük a Fidesz elnyomó uralmát, és építhetünk egy szebb országot, amely esélyteremtő, igazságos, szabad, szolidáris és zöld.

A Magyar Szocialista Párt ennek elkötelezettje.

Tóth Bertalan,
az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok