Ez jár a haza szolgálatáért a Fidesztől

Ez jár a haza szolgálatáért a Fidesztől
Leszavazta a kormánypárti többség a Honvéd Egészségpénztár tagjainak kártalanítását célzó MSZP-s javaslatot a Honvédelmi és rendészeti bizottság szerdai ülésén. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a múlt héten katonáinknak Erbílben még kártalanítást ígért.
Több mint egy éve, hogy a pénztár tagok 1,8 milliárd forint megtakarítása tűnt el a brókerbotrány kapcsán. Több mint 27 ezer honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozó egészségmegőrzési céllal félretett pénze veszett oda. Az MSZP egy éve küzd azért, hogy visszakapják pénzüket.
 
A Fidesz eddig minden erre vonatkozó javaslatunkat elutasította. A 2016-os költségvetéshez a Honvédelmi és rendészeti bizottság nyújtott be konszenzusos javaslatot, mely biztosította volna a kártalanításhoz szükséges forrásokat. A parlament ezt tavaly elutasította.
 
Ismét kezdeményeztük a javaslat elfogadását, ezúttal a 2017-es költségvetéshez benyújtva, ám a bizottság még annyi konstruktivitást sem mutatott, mint tavaly: a kormánypárti képviselők egyáltalán nem támogatták a kártalanításról szóló konszenzusos bizottsági javaslat benyújtását.
 
Ez szomorú üzenet a Magyar Honvédség állománya felé a Fidesztől. Az MSZP nem hagyja annyiban a mai döntést. Tovább küzdünk azért, hogy a honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozók visszakapják a pénzüket!
 
Demeter Márta,
országgyűlési képviselő
 
Harangozó Tamás,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok