Belföld, Gazdaság | Századvég luxuskormány
2012. november 05. 08:45

Ez már a Század-vég

A Nemzeti Lenyúlás Kormánya 2002-ben Ezüsthajóval és Happy End-del fejezte be a működését, 2010-es újjáalakulása után azonban előbb a Simicska-talicskát és a Nyerges vontatót rendszeresítette, újabban pedig már a Század-vég korába lépett.

Hogy az elmúlt két és fél évben pofátlanul és jó erkölcsbe ütköző módon Közgépesített Nemzeti Lenyúlás Kormánya az igazságtalan, egykulcsos személyi jövedelemadóval, az adójóváírás megszűntetésével, a rekordszintre emelt áfával vagy épp a 3000 milliárd forintos magánnyugdíj-vagyon einstandolásával pontosan mekkora összeget vett ki a magyar emberek zsebéből, azt még megbecsülni is nehéz.

Ahogy egy ideje azt sem könnyű követni, hogy mennyi pénz vándorolt a Fidesz-közeli tanácsadó cégek, a Közgép Zrt. vagy újabban már a Századvég Zrt. oligarcháinak zsebébe. Egy biztos: amíg egyesek luxusban fürdenek, addig csak jövőre minden magyarra 77 ezer forintnyi megszorítás jut (ez a családokra levetítve mintegy 300 ezer forintnyi pluszterhet jelent) a második Orbán-kormány pedig az elsőnél is sokkal több közpénzt költ önfényezésre, a "család-barát" kormányzásra, illetve a politikai ellenfeleit lejárató kampányokra. Az MSZP ezért felszólítja az Orbán Viktor vezette Fidesz Zrt-t, hogy azonnal és radikálisan fejezze be a közpénzek rendszerszerű lenyúlását!

Török Zsolt
szóvivő