MTI/mszp.hu
2011. január 06. 19:21

Ez méltó a kormányhoz!

A médiatörvény kapcsán a szocialista párt álláspontja szerint a törvény bevezetését elfogadhatatlannak tartjuk, bízunk az Alkotmánybíróságban, hogy megsemmisíti, és bízunk a kormány jobb belátásában is, hogy a nemzetközi vélemények nyomást gyakorolnak rájuk. - mondta. "Minden idők legjobb médiatörvénye" -nek tartja a miniszterelnök szóvivője a törvényt, amit remélünk, hogy nem lesz sokáig hatályba Magyarországon.

Méltó a kormányhoz, ahogyan a fordítást kiküldték Brüsszelbe, nem lehet egy törvényt megcsonkítani fordítás során sem, félre akarják vezetni a nemzetközi közvéleményt, ez felháborító. Ha valaki ilyet elkövet, és ezt a Magyar Köztársaság nevébe nyilatkozza, az szándékos félrevezetés, ezért kérjük vizsgálják ki, és aki elkövette követeljük a felmentését. -mondta Dr. Veres János.
Az elfogadott költségvetés eltörölte azt a 6/3 -nak ismert forrást, amivel az önkormányzatok élhettek rendkívüli helyzetben, ha nem várt esemény következett be, és kifizetetlen számlaállománya keletkezett egy önkormányzatnak.
Sz -Sz -B megyében több milliárd Ft -ot kaptak ebből a forrásból, minden évben a legtöbbet ebből a megyéből hívtak le a 6/3 - as keretből. Volt ez a forrás már "Pintér fillér" - ként és "Lampert forint"-ként is emlegetve.
Egy lehetőséggel szegényebbek lettek a megye önkormányzatai, már van olyan önkormányzat, aki nem tudja mihez kezdjen a 6/3 -as forrás nélkül.

 
Politikai tisztogatás a megyében

 
Megindult a tisztogatás a megyébe, követeljük, hogy korrigálják a döntéseiket.
Államigazgatási szerveknél, olyan személyek munkaviszonyát szüntetik meg, akiknek családtagja MSZP politikus volt az előző években.
Az elmúlt 8 évben gondosan vigyáztunk, hogy politikai alapon megkülönböztetésre ne kerüljön sor.
Felháborító és nem méltó a közszolgálathoz, és az emberekhez akikkel ez történik, hogy munkaviszony megszüntetéssel büntessék őket, csak azért, mert vélt vagy valós kapcsolatban van, szocialista képviselővel.
Tiltakozunk az ellen, hogy megjelent ez a gyakorlat Szabolcs - Szatmár - Bereg megyében, és követeljük állítsák vissza, ezen személyek munkaviszonyát. -mondta Veres János, megyei elnök mai sajtótájékoztatóján.

 
Önkormányzati helyzet

 
8 évig semmi mást nem hallottam, csak miért nem hozunk több pénzt, mint kormánypárti önkormányzat. -mondta Csabai Lászlóné, a mai sajtótájékoztatón.
Az önkormányzat nemhogy több pénzt kapna most, hanem 600 millió forinttal kevesebb pénze lesz az idén, ami az illeték törvényből adódik jelentősen.
A hagyatéki törvény változása illetékmentessé teszi a nagy vagyonok átruházását is, ez az intézkedés az embereknek jó, igazán a gazdag embereknek jó, de az önkormányzat költségvetésében ez többszáz milliárd hiányt produkál, így nagyon nehéz helyzetbe kell költségvetést készítenie a nyíregyházi önkormányzatnak is.

A Fidesz kampányában azt hallatta, hogy fideszes polgármester, és képviselő kell ahhoz, hogy több pénz legyen a városnak, és a megyének, ennek ellenére nem ezt látjuk, sok nagyvárosba, mint a szomszédunkba is sokmilliárdos fejlesztés kerül, de ide még egy forintnyi fejlesztés sem került a kormánypárti képviselőink jóvoltából.

Sajnálatos, hogy a képviselők nem tudnak komoly lobbi erőt képviselni a politikába. -mondta Csabai Lászlóné.