Ez nem hadüzenet, ez már nyílt háború

Személyesen Orbán Viktor és Lázár János felel majd azért, ha a 3-as metró felújításának és a Földalatti járműcseréjének elmaradása miatt emberéletek kerülnek veszélybe Budapesten. Ezt kockáztatja ugyanis a miniszterelnök és elszabadult hajóágyúként romboló jobb keze azzal, hogy törölte a főváros létfontosságú uniós beruházásait.

A kormány és a Fidesz gátlástalansága odáig fajult, hogy akár a budapestiek biztonságát is kockára teszik, csak hogy bosszút álljanak a fővárosiakon azért, mert nem követik Orbán Viktor nyíltan Budapest-ellenes, gyűlölködő politikáját. Csaknem kétmillió (az agglomerációval együtt hárommillió) ember mindennapjait készülnek tönkretenni.
Az oktatás, az egészségügy, a Városliget és a fővárosi közműcégek államosítása, valamint a főváros hatásköreinek és pénzének elvonása csak hadüzenet volt. Ami azonban most történik, az már nem hadüzenet, ez már nyílt háború. Ezt a háborút az új fővárosi választási rendszerrel indították, de Budapest uniós beruházásainak törlésével tették teljessé.

Nem tűrjük tovább a sunyítást! Felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy haladéktalanul foglaljon állást a Fidesz Budapest-ellenes ámokfutásáról. Amennyiben ezt 24 órán belül nem teszi meg, mi, budapestiek úgy tekintjük, hogy támogatja Orbán Viktor és Lázár János Budapestet tönkretevő, a fővárosiakat végleg cserbenhagyó politikáját.
Ha Tarlós István nem képes vagy nem hajlandó a budapestiek érdekeit képviselni, akkor a 24. óra végén távoznia kell.

Horváth Csaba
fővárosi frakcióvezető, MSZP