Ez nem siker

Hiába jelenti be Pósán László, hogy a Fidesz idén 2,4 milliárd forintot költ gyermekétkeztetésre, azért ne gyújtsunk örömtüzeket. Ez az összeg ugyanis pontosan annyi, amennyi a szocialista kormányzat idején volt. 2009-ben éppen 2,4 milliárdot biztosított erre az akkori kabinet. Azóta azonban a Fidesz családellenes, és életképtelen gazdaságpolitikája miatt jelentős élelmiszerár-emelkedés zajlott le, így Orbán ezzel most a gyermekeken spórol.

Jelenleg félmillió gyerek éhezik, az ország négymillió lakosa él a létminimum alatt. Ráadásul debreceni politikusként Pósán Lászlónak pontosan tudnia kellene, hogy a legfrissebb adatok szerint két megyében csökkent a reálkereset, ez egyik éppen az általa képviselt Hajdú-Bihar (a másik Nógrád).

Orbán Viktor kormányának inkább olyan gazdaság- és szociálpolitikát kellene folytatnia, ami nem lopja el a pénzt az emberektől, és nem hagyja az út szélén a szegényeket! A gyermekétkeztetési támogatás kormányfeladat, ám ha a kormány dilettáns politikája ennyire kifosztja a családi kasszát, akkor ennél jóval hatékonyabban, és méltányosabb összegekkel kellene legalább a gyermekek egészséges nyári étkeztetését biztosítania!

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag