mszp.hu | Belföld | önkormányzat 2014
2014. július 13. 18:34

„Ez politikai és erkölcsi értelemben hűtlen kezelés!”

Kunhalmi elindította az MSZP budapesti kampányát.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke tegnap az Ellenállás Napján a Batthyány-örökmécsesnél beszélt az őszi választások tétjéről. Elmondta, hogy a Fidesz és Tarlós István vezetése alatt drámai állapotok alakultak ki Budapesten. Az elmúlt négy évben 600 milliárd forint értékű vagyont veszített el a város, ami politikai és erkölcsi értelemben is kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. A vagyon- és forrásvesztés következtében a fővárosi szociális kiadások negyvenötödére csökkentek a baloldali többségű időszakéhoz képest. „Márpedig minden politikust és minden városvezetőt az minősít, hogy miként bánik a legszegényebbekkel, a legelesettebbekkel” – tette hozzá.

Kunhalmi leszögezte ugyanakkor, hogy a tavaszi budapesti eredmény üzenete egyértelmű: „Ebből elegük van a fővárosiaknak!” Mert április 6-án a baloldali és váltani akaró voksok már számszerű többségben voltak. „A mi feladatunk és felelősségünk most az, hogy a változást akarók látható többségét őszre cselekvőképes többséggé formáljuk!” – mondta a politikus.

Kunhalmi Ágnes mai facebook-bejegyzésében is megerősítette a tegnapi beszéd tán legfontosabb üzenetét. „Látom én, hogy némelyek a ’baloldaliság kontra liberalizmus’ hamis dilemmájába menekülnek, de szerintem okosabb volna megérteni inkább, hogy az emberi méltóság és a szolidaritás nem egymás ellenpólusai, hanem egymást feltételezik. Ugyanannak az éremnek a két oldaláról van szó. Amiként a gazdaságpolitikában sem állítható szembe mondjuk a beruházások ösztönzése a markáns munkavállalói érdekképviselettel – mindkét képességet joggal várják el egyszerre a szavazók egy intelligens és kormányzásra érett baloldali erőtől”.
 
A párt előtt álló teendőkről is hasonló nyíltsággal beszélt a szocialista politikus tegnap az örökmécsesnél is: „Erőink egyesítése elsősorban nem a baloldal győzelme miatt fontos. Hanem azért, mert az előttünk álló hatalmas feladatokkal csak együtt tudunk majd megbirkózni. Most bizony minden szellemi erőforrásra szükségünk lesz, mert akkora a baj.”