mszp.hu | Belföld
2019. szeptember 21. 12:07

Ezúttal biomasszát öntenének az emberekre Óbuda kellős közepén

Október 13-ától a Szövetség ismét együtt dönt majd a polgárokkal!
Megint a polgárok feje felett mutyiznak, ezért együtt tiltakoznak a polgárok, tartott sajtótájékoztatót szombaton, Budapesten dr. Kiss László, az MSZP III. kerületi szervezetének ügyvezető alelnöke, az Összefogás óbudai polgármesterjelöltje.

Mandátumuk lejárta előtt az utolsó pillanatban is pénzt és egészséget próbálnak lopni a távozó polgármesterek - ezúttal a Főtáv és Bús Balázs mutyija miatt tiltakoznak Óbuda és a III. kerület polgárai. „Nem kaptunk választ arra, hogy milyen környezetvédelmi hatástanulmány készült az erőműről!” – mondta dr. Kiss László, az Összefogás III. kerületi polgármesterjelöltje.

Mint ismertette, több mint napi 80 tonna (!) fűtő-alapanyagról van szó, amelyet az elképzelt új erőműbe szeretnének szállítani Óbuda kellős közepére, élhető területre, otthonokhoz nagyon közelre telepíteni.

„Nem kaptunk választ arra sem, hogy miért hagyták ki a tanulmányból azt, hogy óvodák, házak és iskolák mellett fognak 40 tonnás nehéz teherautók elhaladni. Nem értjük, hogy ezek fényében bárki hogy támogathatta ennek az erőműnek a megépítését és azt sem, hogy hogy lehetett megszavazni azt, hogy útvonalat biztosítanak ehhez az erőműhöz. Azt gondoljuk, hogy a képviselők és a III. kerület polgármestere nem járt el helyesen akkor, amikor ilyen kérdések feltétele után nem állt ki a kerületért!” – vázolta a helyzetet.

„Lakossági tiltakozást szervezünk és aláírásgyűjtésbe kezdünk azért, hogy egy kapavágás se történhessen addig, amíg ezekre a kérdésekre nincs válasz!” – jelentette be a lakosság melletti kiállítást a polgármesterjelölt.

„Október 13-a után a normalitás fog a fővárosba költözni, és semmiféle olyan környezetszennyező beruházásra nem fog sor kerülni, amelynek nem tudjuk, hogy mi a vége!” – tette hozzá.

Végezetül dr. Kiss László, az összefogás III. kerület polgármesterjelöltje az Összefogás szemléletére, az önkormányzatiság legfontosabb elvére emlékeztetett: „A lakosságot be kell vonni a döntésekbe!”