október 23. Kecskemét
2013. október 23. 16:28

Fálkyás felvonulás Kecskeméten - Király József beszéde

Tisztelt Emlékezők,
Hölgyeim és Uraim,
Kedves Barátaim!

Először is hadd fejezzem ki köszönetemet, amiért ma este ennyien eljöttek az általunk meghirdetett megemlékezésre.

A most regnáló hatalom már több éve próbálja úgy kisajátítani 1956 forradalmát, hogy közben szembeállít minket, magyart a magyarral. Sajnos a jobboldal ezt az ünnepet folyamatosan politikai eszközként használja fel a demokratikus ellenzékkel szemben. Pedig milyen magasztos és felemelő lehetne, ha végre együtt ünnepelhetnénk, emlékezhetnénk. Legújabbkori történelmünkben ugyanis ez a nap hasonlítható az 1848. március 15-ei forradalomhoz és szabadságharchoz. Azonban a megosztottság miatt még nem mindenki lelkében vált ki ugyanolyan érzéseket ’56 üzenete, mint az egy évszázaddal korábbi márciusi lángolás.

Valószínűleg még hosszú ideig kell várnunk ennek megváltozására. Ugyanis a társadalmi szembenállás a rendszerváltás óta állandósult, sőt a mai napokra tovább mélyült amiatt, hogy a FIDESZ egyre mélyebb árkot ásott közénk.
 
Kétes múltú politikusai nap mint nap kommunista szellemeket, ellenséget látnak minden másként gondolkodóban, ezzel is állandósítva az ő általuk létrehozott helyzetet.


A magyart magyarral szembeállító nemzetellenes magatartásukhoz áldást kérnek az egyháztól, de közben összekacsintanak a pogány múltat visszakívánó szervezetekkel. Szent István királyunkra hivatkozva jelenleg pedig Európát tagadják meg éppen. Jövőbenézés helyett a két világháború közötti szegény Magyarországba akarják taszítani népünket.

Orbán Viktor és klánja semmi mást nem akarnak, csak uralkodni rajtunk.

Baja intő példa volt erre, hiszen a hétéves helyi fideszes vezetés nagy nyomorúságban tartotta azt a körzetet, ahol most megismételt választás volt. Tisztességtelen eszközeikkel, az emberek rászorultságát kihasználva szavazatokat szereztek és ezzel előnyhöz jutottak. Mi ez, ha nem aljasság, zsarnokság, embertelenség? Ma kicsiben, holnap egész Magyarországgal ezt teszik?! Ezt akarta ez a nép ’56-ban, majd később a rendszerváltással?
 
Nem, nem, nem! Mi nem ilyen országot akartunk és akarunk gyermekeinknek, unokáinknak. Nem egy lopakodó diktatúrában akarunk élni, ahol előbb-utóbb kézből etetnek minket, és nem akarunk állandóan a névtelenség és a sötétség álarcába bújni azért, mert másképp gondolkodunk, mint más honfitársaink.

Félelemnélküli, jövőbe tekintő Magyarországot akarunk. Ehhez a változás iránti igény ott él minden szívben. A magyar emberek gondolatait nem lehet bezárni és megfélemlíteni, ezt bizonyítja ’48 és ’56 példája. Építsünk együtt egy békés, szabad Magyarországot, amely Európában újra megtalálja méltó helyét.

Ehhez azonban, Kedves Barátaim, nem elég a demokratikus ellenzéki pártok munkája. Mindannyiunknak össze kell fogni vallási és párthovatartozástól függetlenül.

Mindehez tartsuk szem előtt Bibó István, az 1956-os Nagy Imre kormány államminiszterének, és a 20. század egyik legnagyobb demokrata politikai gondolkodójának intelmét, mi szerint: „A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem.”

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.