mszp.hu | Belföld | Fazekas Sándor közlemény
2015. április 29. 11:38

Fazekas Sándor büszkesége saját alkalmatlanságának a bizonyítéka

Fazekas Sándor agrárminiszter történelmi fordulatot emleget az új földtörvénnyel kapcsolatban, ami valóban igaz, ha azt nézzük, hogy a mohácsi vész is történelmi fordulat volt.

A 410 millió forint közvagyont eltőzsdéző Fazekas Sándor arra büszke, hogy hazánkban hamarosan megszűnik az állattartás? Arra büszke, hogy megszűnnek az agráriumban a legális munkahelyek?

Ha a brókerkormány minisztere az országot járva nem csak pörköltet enne, hanem az agráriumból élőkkel is szóba állna, tudhatná, hogy földet művelő gazdák és társaságok arányának változása csupán adminisztratív jelenség: az államilag büntetett társaságok igyekeznek megfelelni az új formai elvárásoknak.

Fazekas Sándornak semmi oka nincs a büszkeségre egy olyan országban, ahol a tejtermelők idén 60-70 milliárd forint veszteséget termelnek, mert a brókerkormány nem hajlandó csökkenteni a legfontosabb alapvető élelmiszerek, köztük a tej áfáját. Értjük mi, hogy a fideszes barátok a sertéságazatban érdekeltek, és azért csökkent a sertéshús áfája, mert az áfacsalás fáj nekik, de az ország érdeke az volna, ha minden fontos alapvető élelmiszer áfája 5 százalék lenne.

Kormányváltás után az MSZP csökkenti az alapvető élelmiszerek áfáját, újraírja a földtörvényt és visszaadja a jogtalanul elvett földeket a helyben lakó gazdáknak. Addig is azonban a vidék megmentésének első lépéseként Fazekas Sándor azonnal távozzon hivatalából!

Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő