Belföld | Fazekas Sándor közlemény mezőgazdaság
2013. október 03. 17:25

Fazekas Sándor (meg)hallgatása

Ma sem csalódtunk Fazekas Sándorban: a miniszter érdemben egyetlen kérdésünkre sem válaszolt.

Sem a földbérleti pályázatok ordító visszásságaival kapcsolatban feltett kérdéseinkre, sem pedig az általunk és az agrárszakma által is szinte naponta követelt áfacsökkentés ügyében nem volt képes egyenes és szakmailag is értékelhető választ adni. Az viszont sajnos kiderült, hogy Pápa városát és a helyi húsipart az Orbán-kormány minden korábbi ígérete ellenére benne hagyja a pácban.

Nagyot téved a Fazekas Sándor és az egész Orbán-kormány, ha azt hiszi, hogy minden rendben van a mezőgazdaságban. Még nagyobbat tévednek, ha az hiszik, hogy nem felelősek és nem kell felelniük a húsipari válság kialakulásáért. Többször elmondtuk: a 2011-ben kezdődött krízis következtében ma már korábban még nyereséges cégek is csődközelben vannak, és jelenleg csak az állami mankó és egy azonnali és radikális áfacsökkentés segíthet rajtuk.

Ha valaki csak az MTI termelési beszámolókat idéző tudósítását, meg ezt a közleményt olvassa el a meghallgatásról, nyilván azt hiszi, nem ugyanazon az ülésen voltunk. Ezért ajánljuk a bizottság honlapjára hamarosan felkerülő jegyzőkönyvet.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

Harangozó Gábor,
a bizottság tagja