Fazekas Sándornak lépnie kell!

Hiába a civilek és az ellenzék fellépése, tovább mérgezi a Hajdú-Bihar megyei lakosságot a Hortobágyi Nemzeti Park melletti hulladéktelep. Mivel a kormány egy éve nem lép az ügyben, most már Fazekas Sándornak kell „lépnie”! 

2014 elején látott napvilágot, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park mellett Balmazújváros-Lászlóháza határában súlyosan szennyező anyagok találhatók, és a veszélyes vegyszereket évek óta szakszerűtlenül tárolják. Az országgyűlési kampányban a kormány külön pénzalapot ígért a telep felszámolására, de ma már tudjuk: ez is csak egy ígéret maradt.

Illés Zoltántól ma már azt is tudjuk, hogy a veszélyes telepről három jelentést is az illetékes miniszter asztalára tett, ám Fazekas Sándor egyiket sem terjesztette a kormány elé. Ha így van, akkor Fazekas hivatali visszaélést követett el, ami után egy felelős kormányban a miniszterelnök azonnali hatállyal menesztené.

Mivel azonban a felelősségvállalás nem divat az Orbán-kormányban, pénteken az Országgyűlés nyilvánossága előtt fogjuk távozásra szólítani Fazekas Sándort. Akinek sem az emberek egészsége, sem a környezet védelme nem ért annyit, hogy egy év alatt bármit is tegyen egy ilyen súlyos ügyben, nem maradhat a posztján!

Bangóné Borbély Ildikó
országgyűlési képviselő

Heringes Anita
országgyűlési képviselő