mszp.hu | Csepel közlemény
2016. szeptember 21. 18:25

Fejezze be a Fidesz a csepeli családok fenyegetését!

Közel 1500 családot fenyeget a Fidesz Csepelen azért, mert fél az okafogyott népszavazása eredménytelenségétől. Nem tudjuk, hova bír még süllyedni a Fidesz, de abban biztosak vagyunk, hogy ez már az a mélység, amitől minden demokratának felfordul a gyomra.
Két csepeli fideszes alpolgármester, Ábel Attila és Morovik Attila képviselői indítványt nyújtott be, amely kilátásba helyezi a kerületi bérlakások bérlőinek kirakását az önkormányzati lakásokból abban az esetben, ha az október 2-i népszavazás nem lesz eredményes. Vagyis azokból a lakásokból, amelyekben bérleti szerződés alapján laknak, és fizetik a 2010 óta többször megemelt bérleti díjat.
 
Amíg a Fidesz Csepelen riogatja az önkormányzati lakások bérlőit és törvénytelenül közpénzből készül kampányhadjárat alá vonni őket, addig Szegeden az MSZP-s önkormányzat nagyszabású bérlakás-felújítási programot indított el, amellyel alacsony jövedelmű, rászoruló családok találhatnak otthonra.
 
Felszólítjuk Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármestert és a Fideszt, hogy fejezze be a csepeli családok fenyegetését, és a kerületi emberek pénzét ne a népszavazási kampányára, hanem bérlakásfejlesztésre költse!
 
Az MSZP megnyugtatja a bérlakásokban élő csepelieket: az októberi népszavazás nem lesz hatással a bérleti jogukra, bármi is lesz az eredménye. Mivel a csepeli Fidesz elutasította a javaslatunkat, a következő napokban meg fogjuk keresni az érintetteket, és el fogjuk nekik mondani, hogy a bérleti szerződésüket a népszavazás miatt nem lehet felmondani.
 
A Fidesz által megszavazott határozat nyilvánvalóan törvénysértő, ezért az MSZP a kormányhivatalhoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul. Az előterjesztésben olvasható fenyegető mondatokért pedig, amelyek megítélésünk szerint kimerítik a közösségi elleni izgatás fogalmát, a rendőrségen teszünk feljelentést.
 
az MSZP csepeli képviselőcsoportja