mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2021. július 26. 14:33

Fejezze be a kormány a vakcinainfónak álcázott pártpropagandát!

Fejezze be a kormány a vakcinainfónak álcázott pártpropagandát!
Azért tényleg mindennek van most már egy határa! Menjen a kormány a fenébe!

 Már a járvány berobbanásakor figyelmeztettük a nyilvánosságot, hogy a Fidesz nyilvánvalóan propagandacélokra akarja majd felhasználni az oltási regisztráció során a Rogán-féle tárcához befutó adatokat, de akkor nemes egyszerűséggel „oltásellenes gyilkosnak” nevezték azokat, akik ezt szóvá merték tenni. Ehhez képest mindez beigazolódott: a Fidesz megint átlépte a vörös vonalat és nettó pártpolitikai propagandára használja fel azokat a magyar embereket, akik életmentő oltásra jelentkeztek az elmúlt időszakban. Ők ugyanis – miután kényszerűen engedélyezték a regisztráció során, hogy folyamatos tájékoztatást kapjanak a kormánytól; hiszen erre volt szükségük az oltásra várva – a minap újabb „tájékoztató” levelet kaptak, amelyben a „nemzeti konzultáció” kitöltésére kérik őket. Nem arról tájékoztatják őket, hogy mi lesz azokkal a Sinopharm-vakcinával oltott idősekkel, akiknél nem alakult ki az immunitás és emiatt jogosan dühösek, jogosan félnek. Nem arról tájékoztatják őket, hogy hazánkban a negyedik hullám előtt közel nullára csökkent az oltási kedv és a nyugati országok többsége már rég megelőz minket átoltottságban, ezért jó lenne, ha mindenki a saját környezetében megpróbálná még rávenni az oltatlanokat a vakcinák felvételére. De még csak nem is arról kaptak ezek az emberek tájékoztatást, hogy a kormány milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy egyetlen orosz-, vagy kínai vakcinával oltott magyar embert se érjen hátrány, ha utazni szeretne. Ezek helyett inkább a Sorosról, meg Gyurcsányról, meg kiskorúak nemátalakító műtétjeiről szóló konzultációról kaptak propagandát. Egészen elképesztő és undorító.

Persze, a kormányzat nyilván rávágja majd, hogy minden jogszerű, hiszen az érintettek hozzájárultak ahhoz, hogy a kormány „kapcsolatban legyen velük”. (Ugyanezzel a „minden jogszerű” szöveggel takaróznak a nemzetközi lehallgatási botrány kapcsán is, ami hasonlóan nevetséges és önleleplező.) Tényszerű, hogy a vakcinaregisztrációs oldal célja, és szerepe – saját leírása szerint is – az, hogy a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatban nyújtson tájékoztatást. Az emberek pedig alapvetően azért járultak hozzá annak idején a kapcsolattartáshoz, mert a regisztráció előfeltétele volt az oltás megkapásának, a kormányzati kommunikáció pedig olyan szerencsétlen, ellentmondásos és káoszos volt már a járvány legelején is, hogy a polgárok bármit megadtak azért, ha valami információhoz juthatnak saját sorsukat illetően.

Felszólítom a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel a kormányzati propagandával és azokat a magyar polgárokat, akik a vakcinaregisztrációs honlapon adták meg elérhetőségeiket, a továbbiakban kizárólag a járványkezelés és oltás érdemi információval keressék meg. Az ügyben bejelentést teszek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is, bízva benne, hogy Péterfalvi Attila előbb-utóbb visszatér a szabadságáról és a lehallgatási botrány érdemi kivizsgálása mellett erre is jut majd ideje. A vakcinaregisztrációs adatok pártpropagandára történő felhasználása rendkívül pitiáner és aljas, ami tökéletesen mutatja a rendszer rothadtságát.

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Háromszáznyolcadik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István

Európai Parlamenti képviselő

2021. július 25.

Kapcsolódó dokumentumok

ujhelyi.jpg ( 216.71 kB )