Fejezzék be a politikai koncepciós pereket!

Nem csak Molnár Gyula helyreállított politikai becsületéről, hanem a Fidesz és Budai Gyula által ellene elindított boszorkányüldözés teljes kudarcáról is szól a Kúria keddi ítélete, amellyel jogerősen, bűncselekmény hiányában mentette fel a volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt szabaddemokrata alpolgármestert a hivatali visszaélés vádja alól.

Négy év meghurcoltatását, a csak négy év után igaztalannak bizonyult vádak miatt elveszített 2010-es polgármester választást persze nem teheti jóvá ez a bírósági döntés. De fontos mementó lehet mindazoknak, akik továbbra is "igazságtételnek" nevezett rágalmazással, vetélytársaik besározásával, koncepciós perek kreálásával vívják a politikai küzdelmeket. A Kúria ítélete szerencsére bátorítást is adhat áldozataiknak, azoknak, akik még mindig várnak ártatlanságuk igazolására.

Felszólítom a Fidesz vezetőit: kérjenek bocsánatot igaztalan, hamis vádjaik miatt és térjenek vissza a politikai küzdőtérre, vállalják a vitát az ellenzékkel. Érvekkel, tényekkel, és ne politikai koncepciós perekkel, hamis vádaskodással kampányoljanak!

Molnár Gyulának és Lakos Imrének gratulálok!

Mesterházy Attila,
MSZP elnök-frakcióvezető