2011. szeptember 22. 10:55

Feketeleves - Egyél magyar!

A „Feketeleves” című mese keretében tartott sajtótájékoztatót Halmi József MSZP megyei frakcióvezető, aki így folytatta a mese felvezetését. Készítette: Fidesz kifőzde, főszakács: Orbán és Matolcsy.  "A kormány senkit nem hagy az út szélén" - idézte a Vezér szavait . Ez igaz, mert akit tud, belelök az árokba. – mondta a képviselő a miniszterelnök kijelentését méltatva.

Majd további fideszes idézetekkel folytatta a mese felvezetését:
"A magyar kormány szembe megy az európai gyakorlattal és olyan adóemelésekbe kezd, amelynek a hatását senki nem ismeri. Az áfa emelés a nagycsaládosokat és a nyugdíjas háztartásokat fogja sújtani. A jövedékiadó-emelés pedig azokat a vállalkozásokat és családokat, akik munkába és iskolába járáshoz használják az autót". - mondta Varga Mihály 2009 márciusában.  Mivel nap, mint nap hazudnak és folyamatosan meghazudtolják magukat, ez az idézet sajnos ma kellően helytálló.

"Magyarországon a világ 183 állama közül 151. legmagasabb adóterhelő az országunk. Innen a 100 alatti helyre szeretnénk lemenni 3 év alatt, ami óriási feladat. A máltai teknős megelőzte a magyar csigát. Sikerült ezt a bravúrt is megugranunk."  - mondta Matolcsy György 2010. májusban.
Valamit már akkor is tudott!

Nagyon érdekes volt tegnap reggel, ahogy Szíjjártó úr elmagyarázta, amit újra kifőztek nekünk: ” 202.000 Ft feletti keresetnél támogatást kell majd fizetni, tehát az adó az marad, ez nem adó, ez csak egy támogatás.” Kijelenthetjük, hogy megbukott az egykulcsos adópolitikájuk. – mondta a frakcióvezető. Az egykulcsos adóval, nagyon jól tudjuk, hogy 160 ezer Ft alatt mindenki rosszul járt.

Az áfa 27%-ra emelését is méltatta a képviselő. Ennek egyetlenegy haszna van, legalább az unióba elsők lettünk valamibe, miénk lett a legmagasabb áfa. Illetve be van nyújtva a 35%-os igényük is. Ennek az indoka, mondta Orbán Viktor, hogy "bemész a boltba és megfizeted.”  Csak miből.  – kérdezem én, és az emberek, akikkel meg kívánják fizettetni, hangoztatta a képviselő sajtótájékoztatóján.

"Az áprilisi jövedéki adóval kapcsolatban: amúgy gyenge a fogyasztás, ezek az intézkedések tovább csökkentik, és a fogyasztás csökkenése mindig munkahely eltűnését vonja maga után" - mondta Varga Mihály 2009 áprilisában. Igaza van.

"Nincs új a nap alatt, az adócsökkentésről kell beszélni, mivel akkor nem látszik olyan drasztikusnak az adóemelés. Nincs új a nap alatt, régi emberek, régi trükkök, jön az adóemelés" - mondta Varga Mihály májusban. De megtanulták.

Azért vettem ezeket az idézeteket, mert ők mindig visszamutogatnak a Gyurcsány-kormányra. Ezekből az idézetekből láthatja mindenki, hogy mást beszéltek ők ellenzékben, mint amit kormányon tettek. Teljesen ellentmondásosan cselekednek és ma már nem érdekli őket az, hogy 2009-ben úgy beszéltek, ahogy az emberek szájízének megfelelő volt.

De folytassuk a mesét:

 • Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy párt, amit úgy hívnak, hogy Fidesz.
 • A párt mondott nagyot és ígért hazugat.
 • Alattvalóknak fűt-fát, kolbászból kerítést.
 • Mondták, hogy adót csökkentenek, de csak a gazdagoknak.
 • Szegényeknek adót emeltek, az egykulcsos adóval.
 • Mondták, emelik a béreket, de kiknek?
 • Mondták, hogy sok az üzemanyagban az adó.
 • Mondták, 1 millió munkahely. Hol volt, hol nem!
 • Mondták, értékteremtő közmunka. 4 órában? Éhbérért?
 • Mondták, közbiztonság. Hol volt, hol nem volt…
 • Mondták, járulékot csökkentenek.
 • Mondtak egy nagyon érdekeset is, hogy bevezetik a baleseti adót német mintára. Csak Németországban nem tudnak róla, hogy náluk van ilyen adó.

Azt mondta a vezér, hogy merjünk merészet álmodni. Szomorú vagyok, ha az volt az álma, hogy szegényekből még szegényebbek lesznek, a gazdagokból még gazdagabbak. Szomorú vagyok, ha az volt az álma, hogy ő úgy fogja az országot megmenteni, hogy 8 millió koldust fog mellette gyártani. Szomorú vagyok, hogy mást mondtak 2010 áprilisa előtt, mint amit cselekednek.

Azt gondolom, hogy ez a kormány nem az emberekért van, ez a kormány nem Magyarországért van.

Ma már látjuk, bár azt mondják, hogy ezek nem megszorítások, én azt mondom „megszakítás”. Mert az emberek ma már nagyon nagy megfeszítéseket tesznek azért, hogy mindennapokban meg tudjanak élni.

Közben mit látunk? A Fidesz-KDNP képviselői elmondhatják: Ők jobban élnek, mint 1 éve! De a nép ezt nem mondhatja el, ők rosszabbul élnek, mint 1 évvel ezelőtt.

Én remélem, hogy a hol volt, hol nem volt mesének az lesz a befejezése, hogy akkor fognak az emberek békésen élni, ha ők befejezik tevékenységüket és leköszönnek. Mert a magyar nép meséiben, eddig mindenki elnyerte még méltó „jutalmát”.