MTI/mszp.hu | Ajka népszavazás
2016. szeptember 28. 17:16

Fel nem tett kérdésre nincs jó válasz

Fel nem tett kérdésre nincs jó válasz
Az MSZP elnöke szerint a népszavazáson olyan kérdésről kérik az emberek véleményét, amelyik nincs feltéve, márpedig "fel nem tett kérdésre nincs jó válasz".
Molnár Gyula szerdán az MSZP ajkai Európa-napján úgy fogalmazott, hogy "ha nincs jó válasz, akkor azt mondjuk, hogy maradjon mindenki otthon október 2-án". Fél attól, hogy a kormány olyat fog tenni, ami sérti a választások tisztaságát, és csak azt a szavazatot nem lehet elcsalni, amelyik nincs leadva - jelentette ki, a távolmaradásra buzdítva. 
 
A politikus arról is beszélt, hogy szeretné látni, mi a közjogi következménye október 2-ának, a kormánypártok mit akarnak benyújtani a parlamentben a népszavazás után. Mi van akkor, ha október 3-án azt mondják, hogy a szavazás valójában "arról szól, hogy akár ki is léphetünk az Európai Unióból?" - tette fel a kérdést.
 
A pártelnök szerint nem lehet úgy egy közösség tagjának lenni, hogy amikor az előnyök vannak, ott állunk és tartjuk a markunkat, amikor pedig vannak feladatok és felelősségek, akkor azt mondjuk: ne haragudjanak, de ebben nem vennénk részt. Molnár Gyula hangsúlyozta: a szocialisták 2016-ban azon fognak dolgozni, hogy Magyarország maradjon az Európai Unió teljes jogú tagja.
 
Molnár Gyula kiemelte, október 3-ától az MSZP be fogja mutatni, hogy valójában ez a népszavazás nem más, mint egy politikai paraván, amely elfedi az igazi bajokat az oktatásügyben, az egészségügyben, és valójában az a baj Magyarországon, hogy sok a szegény és nagy a korrupció.
 
Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint az Európai Unióval szinte száz százalékban újraegyesült a magyar nemzet, és ezt is kockáztatja a miniszterelnök. Azt mondta: kétsége senkinek se legyen, 2020 után Orbán Viktor nem fog pénzt kapni az Európai Unióból, "hogy a saját családját meg a saját vagyonát gyarapítsa". 2020 után csak kötelességeink lesznek, ezt a demokratikus kötelezettséget pedig nem akarja vállalni a jelenlegi kormányfő, és ehhez akar most felhatalmazást kapni - mondta a politikus.
 
Az öt százalék alatti munkanélküliségi ráta hírére reagálva a politikus úgy fogalmazott: a legfontosabb dolog Magyarországon, hogy nőjenek a fizetések, de ezt sem tudjuk elérni Európa nélkül. Gőgös Zoltán azt mondta: a kormány nem akarja megérteni, hogy ha ezen nem változtatunk, innen mindenki meg fog szökni előbb-utóbb. Most még van hova megszökni, mert nincsenek "deréknyi sorompók" a határokon, viszont nem fogunk tudni mit kezdeni a most külföldön dolgozó embertömeggel, ha mi "olyan idióták és őrültek leszünk, hogy ebből a közösségből ki akarunk jönni" - tette hozzá.