teol.hu | Belföld | Szekszárd demonstráció ingatlanadó
2012. november 29. 00:19

Félezren tüntettek az MSZP-vel Szekszárdon

A helyi ingatlanadó bevezetése és az Orbán-kormány intézkedései ellen is tiltakozott szerdán este az MSZP szekszárdi szervezete a megyeszékhelyen, a Garay téren rendezett demonstrációval.


A mintegy félezer ember részvételével rendezett gyűlésen a szocialisták több ismert szakpolitikusa és Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere mellett dr. Harangozó Tamás, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselő tartott beszédet. Egyebek között szólt a riasztó szociális adatokról, az általa manipulációnak nevezett választási regisztrációról.


A demonstrációval azt az aláírásgyűjtési akciót zárták le, amellyel – a miniszterelnök ígéretével szemben Szekszárdon mégis bevezetett – ingatlanadó felülvizsgálatát szeretnék elérni. A petícióban egyéb helyi követelések is szerepelnek, mint például a további indokolatlannak ítélt hitelfelvételek leállítása, az elszámolás a beruházásokkal, a közgyűlésekről a TV közvetítés visszaállítása.


A politikus jelezte: a problémákra való figyelemfelhívás mellett megoldást is kínálnak, minden demokratikus erővel, programok mentén kívánnak együttműködni. Mint fogalmazott: 2014-ben nem csupán elitcserére, hanem a mindenki számára otthont adó negyedik magyar köztársaság felépítésére van szükség.