Felháborító a kormánypártok családpolitikája

Felháborító, hogy az Alkotmánybíróság döntését kijátszva a Fidesz-KDNP továbbra is a gyermekek megkülönböztetésére tesz kísérletet. Különösen szégyenletes a KDNP szerepe az ügyben, akinek a neve alapján keresztény értékeket, így például a toleranciát, és az emberek közti egyenlőséget kellene képviselnie.

A kormánypártok legújabb módosítása szerint az élettársak nem alkotnak jogilag családot akkor sem, ha közös gyermekük születik. Ilyenkor a gyermekükkel lesz csupán családi kapcsolatuk, külön-külön. Korábbi házasságból született gyermekek esetében még bonyolultabb a helyzet, hiszen az új élettársi kapcsolatban a szülők vele illetve közös gyermekükkel együtt az új jogszabály szerint nem alkotnak egy családot.

A kormánypártok teljesen eszement felfogását kénytelenek vagyunk politikusaik észbeli képességének hiányával indokolni, hiszen nem is feltételezzük, hogy mindezen változtatásokra azért van szükség, hogy további spórolásokat lehessen megejteni a katasztrofálisan rossz gazdasági helyzet miatt.

Nem gondoljuk, hogy a családok (a KDNP kedvéért: minden együtt élő szülő és minden gyermek) brutális jogi szétszakítása csupán azért kell, hogy a rajtuk megspórolt pénzen a kormánypárti haverok kaphassanak további zsíros állami megrendeléseket.

Az MSZP ésszerű, a mai magyar valóságot szem előtt tartó, a társadalom érdekét valóban szolgáló családpolitikát ajánl az országnak.

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag