mszp.hu | Belföld
2022. február 06. 21:56

Felháborító, hogy korrupt miniszterek próbálják zsarolni a tanárokat

Felháborító, hogy korrupt miniszterek próbálják zsarolni a tanárokat
A hátralévő 56 napban egyetlen dolgot tehet a kormány: kiállnak és bevallják, hogyan húztak hasznot a Rogán-vezette maffiából.

Minden jel arra utal, hogy Orbán teljes jóváhagyásával működik a teljes Rogán-féle korrupciós maffiahálózat, amely átszövi a minisztériumokat – mint a Völner-aktákból legutóbb kiderült, az Emberi Erőforrások Minisztériumát is –, amely a legfőbb felelőse az oktatás lerombolásának és a tanársztrájkoknak – erről tartottak sajtótájékoztatót az Egységben Magyarországért képviselő-jelöltjei: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, Berecz Mátyás, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje Heves megye 1. sz. választókerületében és Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja vasárnap délben az EMMI székháza előtt.

„A Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtó maffiahálózatról már sokat cikkeztek és nyilvánosságra került, hogy micsoda bűnszövetkezetet működtet: (…) egészen a miniszterelnökig vezetnek a szálak. Szomorú, hogy ma Magyarországon egy ilyen sajtótájékoztatónak meg kell történnie az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt, akik a magyar közoktatásért felelnek” – jegyezte meg Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP társelnöke aláhúzta, felvetődik a kérdés, hogy Schadl György és Völner Pál mit akartak elintézni ebben a minisztériumban. „Sajtóhírek szerint egy iskolának akartak működési engedélyt tovább biztosítani és eltussolni pénzért bizonyos működési szabálytalanságokat” – ismertette. Hozzátette, az is kérdés, hogy amikor az EMMI-ben egy ilyen súlyos ügy nyilvánosságra került, indítottak-e vizsgálatot, illetve hogy ezekből a kenőpénzekből a miniszter és az oktatásért felelős államtitkárok kaptak-e pénzt, valamint hogy lesz-e bármilyen következménye az ügynek.

„Az már csak hab a tortán, hogy amikor a pedagógusok, akik éhbérért dolgoznak sztrájkolni mernek és élnek törvényes jogukkal, akkor a minisztérium, ami az oktatásért felel, azzal van elfoglalva, hogy őket vegzálja, megfenyegesse, és nem azzal, hogy rendbe tegyék a saját szénájukat, és felderítsék azt, hogy milyen korrupciós ügyek vannak a minisztériumban és ezekért milyen kenőpénzeket kaptak” – szögezte le a szocialista politikus.

„Felháborító, hogy kisembereket, az állampolgárokat, pedagógusokat, a szülőket fenyegetik, miközben ők dúskálnak a kenőpénzekben, esetlegesen félre is tesznek ebből, kapnak is belőle, de semmiképpen nem tesznek az ellen semmit, hogy kiderüljön, milyen állami maffiahálózat hálózza be az EMMI-t is” – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes.

Tordai, Berecz és Tóth megerősítették, a közvélemény továbbra is jogosan várja el, hogy ne csak a nyomozati anyagokból tudjunk a miniszterek felelősségéről, hanem ők maguk – köztük a „szürke eminenciás” Rogan Antal és a minderről tudó Orbán is – valljanak színt a minisztériumokban zajló korrupciós ügyekről, ugyanis ha továbbra is bujkálnak a választópolgárok elől, a választók április 3-án a mostaninál csak rosszabb ítéletet fognak mondani róluk.

Kapcsolódó párttagok