2011. március 08. 10:11

Felhatalmazást kaptam, hogy bebizonyítsam, létezik még igazi képviselet

Az MSZP jelöltje győzött a Dunaújvárosban tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson.

A vasárnapi választáson az arra jogosultak 19,29 százaléka voksolt. A 888 érvényes szavazatból 397-et az MSZP jelöltje kapott, maga mögé utasítva a fideszes, a jobbikos és az LMP-s jelölteket. Tóth Kálmán, a győztes MSZP-s jelölt honlapunk kérdésére reagálva elmondta: az alacsony részvétel azt mutatja, hogy a Fidesz korábbi szavazói nem vettek részt a voksoláson. Egyre jobban érzékelik ugyanis a dunaújvárosi választópolgárok, hogy a Fidesz tavaly tavaszi és őszi ígéretei nem teljesülnek. Nem azt kapják az emberek, amit a 2010-es választásokon leadott voksaikkal elérni szándékoztak.

Sikerünk emellett annak köszönhető, hogy nyíltan és őszintén beszéltünk a választópolgárokkal, akiknek ezúton is köszönöm, hogy éltek a demokrácia egyik legfontosabb, még megmaradt lehetőségével, a szabad választással. Felhatalmazást adtak, hogy bebizonyítsam, létezik még igazi képviselet - folytatta a képviselő.

Hozzátette: igyekezni fogok a választókerületben lakók érdekeit képviselni, és a választókerületet érintő városi, nagy problémákra is megoldásokat javasolni. Szeretném, ha sok új szerethető dolog lenne Dunaújvárosban, a körzetben. Mindent el fogok követni ennek megvalósítása érdekében.