mszp.hu | Győr
2015. július 23. 14:54

FELHÍVÁS

Szeretnél részt venni nemzetközi projektekben, más fiatalokkal megismerkedni, de nem tudod hogyan állj neki? Érdekel az Európai Unió működése? Európa, a világ és Magyarország viszonya? Szeretnél többet tudni az aktuális társadalmi kérdésekről? Szeretnél később közösségformáló projekteket, akár nemzetközi szinten is megvalósítani? Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak az EU-n belül (pl. tanulás, ifjúsági cserék, önkéntes szolgálat, stb.)? 17-28 év közötti fiatal vagy?

HA IGEN, AKKOR VEGYÉL RÉSZT AZ ÁLTALUNK SZERVEZETT EURÓPA SZABADEGYETEMEN 2015 AUGUSZTUSÁBAN!

Az MSZP Győr és Környéke Szervezete idén nyáron Európa Nyári Egyetemet szervez olyan fiataloknak, akik érdeklődnek a nemzetközi projektekben való részvétel, az Európai Unió működése, valamint Magyarország viszonya iránt a nemzetközi együttműködések tükrében, valamint a különböző társadalmi alapelvek, a demokratikus rendszerek működése iránt, illetve szívesen megismerkednének hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és a tudás megszerzése mellett strandolnának, a különböző szabadidős tevékenységek keretében jól éreznék magukat.

A program fő célja, hogy a fiatalabb generáció hasznos információkat szerezzen az Európai Unióról, Magyarország és Európa viszonyáról, az aktuálpolitikai helyzetről, valamint hogy megismerkedhessenek az őket érintő pályázati lehetőségekkel, nemzetközi programokkal. Hosszabb távú célja, hogy képesek legyenek a későbbiekben különböző közösségformáló, illetve nemzetközi projektek (pl. ifjúsági cserék) megvalósítására, az azokban való részvételre.

A program két részletben, két helyszínen valósul meg:

2015. augusztus 4-6., Győr

Ezen alakommal megismerkedhettek az Európai Unió Erasmus+ Programjával, amely olyan lehetőségeket nyújt számotokra, mint a nemzetközi táborokban, kezdeményezéseken való részvétel, az Európai Önkéntes Szolgálat, fiatalok és döntéshozók közötti párbeszéd, stb. Itt megismerkedhettek a pályázatírás fortélyaival, amelyen keresztül a későbbiekben önállóan teremthettek forrást elképzeléseitek megvalósításához. Továbbá hasznos ismereteket szerezhettek arról, miként kell egy projektet megvalósítani.

2015. augusztus 23-28., Vonyarcvashegy

Az előzőek folytatásaként itt megismerkedhettek a későbbi projektekhez szükséges ismeretekkel, az Európai Unió történetével, működésével, szervezetével, valamint kommunikációs és aktuálpolitikai ismereteket szerezhettek. Itt olyan neves előadókkal egyeztetünk, mint Ágh Attila, Ujhelyi István, Lakner Zoltán és Gőgös Zoltán.

A program során biztosítjuk a résztvevők étkezését, a balatoni programnál pedig a szállást és idegenforgalmi adót is. A győri programelem ingyenes, a balatoni résznél résztvevőnként 5000 Ft részvételi díjat kérünk, amely hozzájárulás a program összes költségéhez.

A programot úgy ajánljuk, hogy lehetőség szerint vegyél részt a győri és a balatoni napokon is, de lehetséges akár külön csak a győri, vagy a balatoni részen is részt venni!

Jelentkezni és érdeklődni a [email protected] e-mail címen, illetve kedden és csütörtökön 10.00–15.00 óra között a 96/519-265-ös telefonszámon lehet vagy a fenti napokon személyesen Győrben, a Herman Ottó 22. szám alatti Szocialista Klubban.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. JÚLIUS 29.

Várunk Téged is; töltsünk el néhány kellemes, játékos, információkkal teli napot!