2012. március 27. 16:17

Felhívás a Köztársaság védelmében

A főváros fideszes és jobbikos képviselői a tegnapi napon szavazatukat adták kormányuk szándékához, az első magyar köztársaság elnöke, Károlyi Mihály szobrának eltávolításához a Kossuth térről. A döntés határozott, egyértelmű ellépés a szabadság és a demokrácia értékeitől, egyértelmű kiállás a Fidesz demokráciaromboló politikája és szándékai mellett.

A szobor védelmében az MSZP Budapest őrséget szervezett és működtet a Kossuth tér északi végén, a Parlament lezárt északi bejárata előtt. A Fidesz ugyanis elindíthat akárhány támadást, kísérlete sikertelenségre van ítélve. Mindaddig, ameddig kiállunk kivívott szabadságunkért, a köztársaságért, amíg védelmezzük, addig a Fidesz bukásra van ítélve.

Ezért szervezünk demonstrációt és fáklyás felvonulást Károlyi Mihály szobrához, a Köztársaság védelmében. 2012. március 30-án, pénteken 19:15-től várunk minden demokratát a Jászai Mari tér Parlament felőli oldalán, hogy közösen álljunk ki és demonstráljunk szabadságunkért!

Az MSZP Budapest továbbra is tartja demonstrációját a szobor és a köztársaság védelmében. Várunk minden csatlakozni vágyót folyamatosan. Csatlakozni, jelentkezni akár a helyszínen, a Parlament északi, lezárt kapujánál minden nap napközben, akár az MSZP kék számán, a 06 40 33 44 55-ön, vagy a [email protected] lehetséges. A jelentkezőket minden, a szobrot érintő változás, beavatkozás esetén azonnal értesítjük.

Álljunk ki együtt a csendes, békés, szabadságvágyó többségért! Álljunk ki együtt a köztársaság mellett! Védjük meg közös értékeinket! Mutassuk meg, hogy nem engedünk a kormány percembereinek, megvédjük szabadságunkat!

Álljunk ki a Köztársaság védelmében!

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője      

Dr. Molnár Zsolt,
az MSZP budapesti elnöke