Belföld
2012. december 10. 09:09

Felhívás az Emberi Jogok Napja alkalmából

Sérülnek az emberi jogok, ha szociális helyzetük miatt sérül az emberek jogegyenlősége (22. cikk).    

A magyar kormány alsóbbrendű polgárként kezel több millió szegényt, a rászorulókat tömegesen megfosztja a szociális támogatásoktól, a nincsteleneket pedig alkotmányba foglalva is bűnözőnek nyilvánítaná.

Sérülnek az emberi jogok, ha sérül a szabad lakóhelyválasztás joga (13. cikk). A magyar kormány törvényben köti röghöz az egyetemi tandíjat fizetni képtelen diákokat.

Sérülnek az emberi jogok, ha sérül a szabad választások elve (21. cikk). A magyar kormány a választási szabályokat önkényesen, saját hatalmi érdeke szerint szabja át, a regisztráció bevezetésével pedig korlátozza milliók választójogát.

A hazájáért, szabadságáért, az általános emberi jogokért aggódó demokraták kötelessége kiállni az ENSZ nyilatkozatában foglaltakért, és fellépni azok ellen, akik sértik vagy veszélyeztetik ezeket a jogokat.

A Magyar Szocialista Párt ezt teszi: minden demokratikus eszközzel küzd azért, hogy Magyarországon újból maradéktalanul érvényesüljenek az emberi jogok. Ehhez szükség van az összes magyar demokrata közös fellépésére is, hogy 2014-ben a választások másnapján azonnal lehetőség legyen újraépíteni a köztársaságot és biztosítani a demokráciákban evidens általános emberi jogokat.  

Legyen tehát közös a demokraták célja! A célokat pedig kövessék a közös tettek!  

Mesterházy Attila,
pártelnök-frakcióvezető