2012. szeptember 04. 14:09

Felhívás Handó Tündéhez

Most, mikor már tudott, hogy alkotmánysértő volt a bírák kényszernyugdíjazása, sőt az erről szóló Ab-határozat alapján egyes bírák munkaügyi pert is nyertek, felhívjuk az Országos Bírósági Hivatal a jogszabályok szerint független elnökét: ne töltse be a kényszernyugdíjazott bírák pozícióit!

Tisztelt Elnök Asszony!

Felhívjuk Önt, hogy ne folytassa tovább azt a - Fidesz által már régóta űzött - becstelen játékot, hogy kész helyzetet teremt egy olyan ügyben, amelyről előre tudja, hogy számára kedvezőtlen döntés születik majd. Csak idő kérdése ugyanis, hogy az elbocsátott bírákat visszahelyezze hivatalukba a munkaügyi bíróság.

Persze miként mindenki, úgy Ön is tisztában van vele: hiába nyer pert több száz bíró, ha Ön, ahogy eddig is, majd széttárja karjait, s azt mondja: "de hát már betöltöttük pozícióikat, nincs mit tenni..." Ahelyett, hogy saját bírótársait játszaná ki, inkább azon kéne elgondolkodnia, miért nem javasolt eddig olyan törvénymódosítást, amely alapján a több száz kollégáját vissza tudná venni anélkül, hogy egyenként a bírósághoz kelljen fordulniuk egy alkotmányellenes döntés miatt.

Tisztelt Elnök Asszony!

Levelet írni Önnek nem érdemes, mert bár az Országgyűlésről szóló törvény értelmében válaszolni lenne köteles, korábbi tapasztalataink szerint ezt jogsértően nem teszi meg. Ezért felhívásunkban arra is emlékeztetjük, hogy Ön - a miniszterelnökhöz és egy fideszes EP-képviselőhöz fűződő rokoni kapcsolata ellenére - a bírósági igazgatás vezetője, nem pedig a Fidesz bírósági tagozatáé!

Bárándy Gergely,
országgyűlési képviselő