Feljelentés a választás tisztaságának megsértése miatt

Többen jelezték, hogy rám, illetve a korábbi szocialista miniszterelnökökre nézve negatív szórólapot terjesztenek Budapest 6. választókerületében (VIII. és IX kerület). A szórólapon a kiadó nincs megjelölve.

A környéken lakók elmondása alapján felismertünk három fiatalembert, akik a lakóházakat kód alapján járták végig, és terjesztették a szórólapokat. Sikerült róluk felvételt készíteni, majd érdeklődtünk, mit terjesztenek és kinek a megbízásából. Kérdéseinkre nem válaszoltak, megpróbáltak gyorsan távozni azzal a kiskocsival, amiben a kérdéses szórólapok voltak. Néhány száz méter után megállítottam őket, jeleztem, hogy ki vagyok, és kértem, hogy mutassák meg, mit terjesztenek. Erre nem voltak hajlandóak, majd a kiskocsit hátrahagyva, a szórólapokat eldobva a metróba siettek. A kiskocsiban valóban ott volt több ezer szórólap.

Értesítettük a rendőrséget, akiknek átadtuk a kiskocsit és tartalmát, amely tartalmazta a lakótelep házaihoz bejutást biztosító kapukódokat is.

Feljelentést tettünk a rendőrségen becsületsértés és a választás tisztaságának megsértése miatt. A kerületi választási iroda felé pedig bejelentéssel éltünk. Csatoltuk a szórólap egy példányát, valamint a videófelvételt.

Pál Tibor,
országgyűlési képviselő