2012. április 13. 10:43

Feljelentés hamis vád és hivatali visszaélés miatt

Feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen hamis vád és hivatali visszaélés miatt a Heves Megyei Főügyészségen dr. Sós Tamás Országgyűlési Képviselő, a Heves Megyei Közgyűlés korábbi elnöke. Dr. Sós Tamás a feljelentést azért tette, mert állítása szerint hamisan vádolják azzal, hogy még 2009 nyarán elmulasztotta közölni a Hospinvest Zrt.-vel a Közgyűlés döntését arról, hogy az önkormányzat a kórház működtetésére szóló szerződést felmondja.

Dr. Sós Tamás két levéllel is dokumentálja, hogy 2009 júliusában a felmondás közlése megtörtént, és dokumentálható az is, hogy a felmondó leveleket a címzett kézhez vette.

Ezen leveleket (amelyek egyébként az önkormányzat irattárában is megtalálhatóak) dr. Sós Tamás - jogi képviselője útján - még a Közgyűlés 2012. március 30. napján megtartott és Sós feljelentéséről szóló döntést hozó ülése előtt 9 nappal eljuttatta az Önkormányzat Hivatalához is, ennek ellenére az önkormányzati képviselők a levelek tartalmát 2012. március 30. napjáig nem ismerhették meg.