mszp.hu | Belföld | Biztonságpolitika
2017. február 06. 16:53

Feljelentést teszünk, ha nem kaptak a rendőrök a déli határon védőoltást!

Feljelentést teszünk, ha nem kaptak a rendőrök a déli határon védőoltást!
Miközben a kormány riogat a migránsokkal és azt hangoztatja, hogy fertőző betegségek hordozói, nem oltat be védőoltással több ezer rendőrt, pedig erre jogszabály kötelezi, és annak nem végre hajtása bűncselekmény! – ezekkel a szavakkal kezdte sajtótájékoztatóját Halmi József ma Nyíregyházán.

Azt mondja a kormány, hogy meg kell állítani a migrációt, mert a bevándorlók betegségeket hordozhatnak. A déli határt lezárták, rendőröket rendeltek át, és őriztetik azt nyolcnapos váltásban. Információim szerint azonban több ezren sem kaptak előtte védőoltást, pedig jogszabály, a szolgálati törvény és Belügyminisztériumi rendelet is kötelezően előírja.– mondta hétfői sajtótájékoztatóján Halmi József.

Az MSZP Sz. - Sz. – B. megyei alelnöke kifejtette: az oltásoknak több típusa van, öt és harminc vagy annál több napos védettséget biztosító. A határrendészeti feladatokat ellátók az utóbbit kapják meg, de a más területekről kivezényelteknek nem adják be a vakcinát.

Mivel a déli határra vezényelt határrendészeti járőr feladatokat látnak el, ezért az 1/2014 BM rendelet szerint kötelezően védőoltásban kellett volna minden egyes rendőrt részesíteni. A védőoltás ez esetben nem választható opció, nem lehetőség, hanem kötelezően előírt.

Az elmúlt fél évben több száz, illetve ezres nagyságrendű migráns személlyel kerültek kapcsolatba a mélységben történt elfogásuk és átkísérésük kapcsán az átrendelt rendőrök, hozzáértek a migránsokhoz, a cseppfertőzés összes veszélyének ki voltak téve, amit hazatérve a környezetükben élőknek is átadhatnak.

Ha bebizonyosodik, hogy a déli határ őrzői közül több ezren valóban nem kaptak védőoltást, a MSZP Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete feljelentést tesz elöljárói gondoskodás elmulasztása vagy foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés miatt.

Ezzel párhuzamosan pedig felszólítjuk az illetékes parancsnokokat a védőoltás kötelező használatára, továbbá, akik már láttak el szolgálatot a határnál védőoltás nélkül, azok teljes körű orvosi vizsgálatára is! – folytatta.  A déli határnál csak azok lássanak el szolgálatot, akik be vannak oltva!

Kapcsolódó párttagok