2012. május 12. 09:04

Fiatalokkal a fiatalokért

Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke a „Te jövőd az én jövőm” kampány nyitórendezvényén hangsúlyozta, hogy az európai munkanélküli fiatalok és egyben az Európai Unió számára is a leghatékonyabb megoldást az Európai Ifjúsági Garancia jelentené.

A „Te jövőd az én jövőm” kampányának megnyitóját tartotta a mai nap az Európai Szocialisták Pártja, mellyel az Európai Ifjúsági Garanciát hirdeti. A megnyitón részt vettek a szervezet aktivistái és a magyar delegáció tagjai is, beszédet mondott dr. Gurmai Zita, az ESZP Nőszervezetének elnöke, Kaisa Penny a Fiatal Szocialisták elnöke, Sergei Stanishev az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, Hannes Swoboda az Európai Parlament szocialisták frakcióvezetője, Alejandro Cercas és Frédéric Daerden európai parlamenti képviselők.

A kampány az Európai Ifjúsági Garancia alkalmazását támogatja, amely minden olyan fiatal számára munkát vagy továbbképzési lehetőséget biztosítana, aki legalább négy hónapja befejezte tanulmányait, és nem talál munkát, vagy elvesztette korábbi állását. Ausztriában és Finnországban már sikeresen bevezették az Európai Ifjúsági Garanciát.  Ez egy fiatalokon alapuló új társadalmi szerződés - létrehozásához csupán 10 milliárd euró fel nem használt uniós forrásra lenne szükség. Európa számára jobban megérné ez a garancia alap, mint az az évi 100 milliárd eurós kiadás, amivel a fiatal munkanélkülieket támogatják, mondta dr. Gurmai Zita.