Fidesz-frakció: Két hetük maradt

 A Fidesz legfelső vezetése újabb elkeseredett lépést tesz, hogy megindokolja a választási regisztráció bevezetését. Orbán Viktor alig 10 hónappal ezelőtt úgy fogalmazott, "gránit szilárdságú alapot" vetettek a jövő számára. Nos, idáig tartott!

 

Hétfőn a Fidesz képviselői tovább faragták különbejáratú alaptörvényüket, ezzel beismerve a választási regisztráció alkotmányellenességét.

Már csak néhány hete maradt hátra a Fidesz minden képviselőjének, hogy végiggondolják, valóban támogatják-e az alkotmányos rend felborítását, a választás szabadságának felszámolását; hogy eldöntsék, részévé kívánnak-e válni egy olyan szavazásnak, amely a saját pártjuk pillanatnyi érdekeihez igazítja az alaptörvényt, amely magyar emberek millióinak választójogát veszélyezteti.

Vannak helyzetek, amikor mindenkinek egyénként kell számot vetnie döntéseivel, amikor a frakciófegyelem nem lehet elég érv egy tisztességes, józan demokratának.

A Fidesz vezetői már régen elveszítették arányérzéküket. Kétharmados többségüktől megrészegülve nem ismernek akadályt a magyar jogrend átalakításában.

De a kormánypárti képviselők még dönthetnek!

Az elkerülhetetlen bukást nem tudják megakadályozni: a Fidesz menni fog, mert mennie kell. De Önök, egyénként még dönthetnek, hogy a szabad választás felszámolásának részesei, vagy megakadályozói lesznek-e.

Gondolják meg, mit tesznek, nevüket és szavazatukat adják-e ehhez a gyalázatos döntéshez!

Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke