2012. szeptember 06. 20:17

Fidesz-javaslat: szűnjön meg a demokrácia!

A Fidesz sárvári frakcióülésének szünetében Lázár János államtitkár világossá tette: a kormánypárt elkötelezte magát a demokrácia felszámolása mellett. Fel akarják számolni, meg akarják semmisíteni a választói névjegyzék 20 éve jól működő intézményét, helyette be akarják vezetni a választási előregisztrációt, egyfajta előzetes szűrőt.

A cél egyértelmű: a választáson résztvevők számának korlátozása, a legelkötelezettebb szavazókon kívül minden más választó kirekesztése, az ellenzéki pártok támogatóinak és a politikai preferenciájukat fel nem vállaló szavazók elbizonytalanítása, leszerelése.

A bejelentett álláspont alapján nem világos az sem, hogy a regisztráció mit is jelent valójában. Nem világos, hogy 2014-ben, amikor országgyűlési, európai parlamenti és önkormányzati választásra is sor kerül majd, vajon minden voksolásra újra és újra, külön-külön kell majd regisztrálni, vagy csak egy alkalommal.

A Fidesz javaslata alkotmányellenes, ellentétes a magyar választók többségének akaratával, ellentétes a magyar demokratikus hagyományokkal.

Elkeserítő, hogy két év demokrácia-rombolás után a Fidesz egy héten belül két akcióval írta ki magát véglegesen a demokratikus pártok sorából. Egy héten belül a Fidesz-kormány kiadott egy brutális gyilkost hazájának, megszégyenítve ezzel hazánkat az egész világ előtt, bűnrészessé válva egy gyilkos szabadságának visszaadásában, majd most a szabad, egyenlő, mindenkire azonos választójogot is felszámolnák.

Az pedig külön felháborító, hogy a bejelentéskor az érintettek egyeztetésről beszélnek, miközben bejelentik, képviselői indítvány formájában terjesztik elő a választási eljárási törvényt, elkerülve ezzel a kötelező egyeztetéseket.

Ez a javaslat újabb szégyen a Fidesznek, újabb szégyen Magyarországnak.

Az MSZP felszólítja a Fidesz-frakció tagjait, hogy addig akadályozzák meg az előregisztráció bevezetését, a demokrácia felszámolását, amíg módjuk van rá.

Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke