mszp.hu | Belföld | kistelepülések Fidesz-Jobbik
2015. április 27. 14:40

Fidesz-Jobbik-koalíció a kistelepülések ellen is

A Fidesz ma bebizonyította: a kistelepülések életének ellehetetlenítése kapcsán is képes összefogni a szélsőjobboldallal.

A Fidesz-Jobbik koalíció ugyanis leszavazta az Igazságügyi bizottságban annak az MSZP által támogatott fideszes egyéni képviselői indítványnak a napirendre vételét, amely a kistelepülési vezetők brutálisan megvágott illetményének emelésről szól. Egészen groteszk, hogy egy kormánypárti képviselő által több hónapja benyújtott javaslatot azért nem vesznek tárgysorozatba, mert a kormánynak és a kormánypártoknak még egyeztetnie kell róla.

A javaslat tárgyalása így újabb heteket késik, miközben az aprófalvakat gyakran egy személyben, segítség nélkül irányító településvezetők munkájának megfelelő anyagi elismerése nem tűr halasztást.

Az MSZP továbbra is mindent elkövet azért, hogy falvak működését biztosító emberek elfogadhatatlanul alacsony illetménye emelkedjen. Ezért kezdeményezzük, hogy az iparűzési adó, a személyi jövedelemadó és a gépjárműadó elvont része kerüljön vissza a kistelepülési önkormányzatokhoz, és járjon külön kistelepülési pótlék az ott dolgozó közalkalmazottaknak.

Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke
az Igazságügyi bizottság tagja

Teleki László,
az Igazságügyi bizottság tagja