mszp.hu | Belföld | fideszes média közlemény Rákay
2014. február 11. 16:37

Fidesz-közeli cég írja a közmédia híreit

Sajtóhírek szerint Giró-Szász András kormányszóvivő volt cége évi 42 millió forintért írja a híreket a magyarországi rádiók számára. Év elejétől 27 rádióban hallhatjuk ugyanazokat a központosított – Fidesz- és kormánybarát – híreket, amikért Giró-Szász volt cége több tízmillió forintnyi közpénzt vág zsebre.

Vagyis nem elég, hogy a Fidesz bevezetett egy botrányos médiatörvényt, majd kisajátította szinte a teljes magyar médiát, most a közmédia egyik alapfeladatát, a hírgyártást is egy Fidesz-haver magáncégének szervezi ki – az adófizető magyar emberek pénzéből.

A rendszer azonban nem tökéletes. Rákay Kálmán (Philip) ugyanis a minap elárulta a kormánypárti cenzúra működési elvét. Az MTV vezérigazgató-helyettese szó szerint ezt mondta: „nincs ebben a pillanatban cenzori hivatal, hanem egyszerűen a főszerkesztők tudják, vagy mondják nekik, hogy hol a határ.”

Mivel a manipulált hírek gyártása közpénzből történik, felszólítjuk a Fidesz-kormányt: pontosítsák Rákay Kálmán (Philip) szavait! Hozzák nyilvánosságra, hogy kik és milyen fórumokon mondják meg a főszerkesztőknek, miből lehet ma hír Magyarországon és miből nem!

A Mesterházy-kormány meg fogja szünteti a cenzúrát, és véget vet a Rákosi-korszakot idéző, kézzel vezérelt hírgyártásnak. Április 6. után biztosítjuk a sajtó szabadságát azzal, hogy megteremtjük a független közszolgálati média működéséhez szükséges feltételeket.

Veres Gábor,
szóvivő