Fidesz-paradoxon: nem olvassák Bayert, de pénzelik a lapját

A Magyar Hírlapban nem csak Bayer "ötös párttagkönyv" Zsolt szokott elfogadhatatlan stílusú és minden erkölcsi határt átlépő szélsőséges véleményt megfogalmazni. Ez ott megszokott módi. A napokban megjelent botrányos cikk kapcsán azonban érdekes dologra derült fény.  

Az ügyben megkérdezett fideszes vezető politikusok nagy része nem olvasta az ominózus cikket – tehát valószínű a lapot sem. Hiába a Fidesz szócsöve Selmeczi Gabriella, hiába a Fidesz romapolitikusa Farkas Flórián, hiába a Fidesz kommunikációs igazgatója Kocsis Máté, mégsem olvasták. Pedig mindannyiuknak szakmai kötelességük lett volna.

Főleg Kocsisnak, akinek nemcsak kommunikációs igazgatóként lenne dolga az üggyel, hanem a rendészeti bizottság elnökeként a cikk kapcsán arra kellene választ adnia, hol is van a két hét alatt megígért rend az országban?

Azzal, hogy a fideszesek nem olvassák, végül is semmi baj nem lenne, ha ezt a legkevésbé olvasott országos politikai napilapot az utóbbi időben nem tömnék tele állami hirdetésekkel. De tömik.

Folyamatosan hirdetnek a lapban az állami vállalatok: például a Magyar Posta, a MÁV vagy a Szerencsejáték Zrt.

Ha a Fidesz meghatározó politikusai nem forgatják, akkor miért pénzelik látványosan állami vállalatok pénzén?

Talán e lapon keresztül "támogatják" az álcivil Békemenetet?

Török Zsolt,
szóvivő