Belföld | diáktüntetés tandíj
2013. február 12. 14:43

Fidesz a fiatalok ellen

A hétfői diákmegmozdulások bebizonyították, hogy elbukott az Orbán-kormány korábbi években már több társadalmi csoporton kipróbált "oszd meg és uralkodj" tárgyalási módszere.

A fiatalok világosan megmutatták, nem kérnek az olyan tárgyalási színjátékból, amiben a szereplőket és a forgatókönyvet is előre megírták. Nem kérnek olyan kormányzati tárgyalófelekből, akik ha úgy érzik, hogy engedniük kell néhány pontban, akkor inkább a "kőbe vésett" alaptörvényüket módosítják.

Szégyenteljes, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete a kormánypropaganda gyűlöletkampányát folytatja a fiatalok ellen. Sokkal nagyobb szerénység lenne elvárható egy olyan szervezettől, amely 2008-ban még tandíjellenes szólamokat zengett, és amelynek sok vezetője életében nem dolgozott a politika világán kívül.  Felháborító az is, hogy fideszes politikusok azt hangoztatják, "meg lehet élni 47 ezer forintból", miközben ők maguk többszázezer forintos hűségbért kapnak.

Nem félni kell a civil mozgalmaktól, hanem észrevenni, hogy repedezik a nemzeti együttműködésük rendszere. Nem buta marketingkiadványok és úri fiatalokat bemutató reklámok jelentik az ifjúságpolitikát, hanem tettek. Igen, kedves valaha ifjú fideszesek: "itt az idő"!

Brantmüller László
az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke