mszp.hu | Belföld
2019. május 14. 14:22

Fidesz, a plakátbarát kormány: propagandára van, orvosokra nincs pénz

Újabb többmilliárdos plakátkampányt indít a Fidesz, amellyel azt hirdeti, hogy mennyire támogatja a gyermekvállalást. A valóságban az Orbán-kormány azonban annyira családbarát, hogy képes napi 100 milliót elkölteni hirdetésekre, miközben annyira kevés a házi gyermekorvos hazánkban, hogy az már országosan gondokat okoz az ellátásban. Plakátokra van pénz, az orvosok megtartására és fizetésemelésre nincs.
Hogyan alapítsanak családot a fiatalok, amikor azzal kell szembesülniük, hogy a kormány nem tudja biztosítani a gyermekek egészségügyi ellátását? Nem plakátok és kisfilmek kellenek, hanem orvosok és nővérek.

Uniós szabályokra és forrásokra van szükség, mert az Orbán-kormány nem akarja biztosítani a minimumfeltételeket sem az egészségügyben. Az MSZP – Párbeszéd szövetség azért akarja megvalósítani a szociális Európát, hogy az unióban és benne Magyarországon mindenki időben, megfelelő ellátáshoz juthasson. Európai színvonalú béreket a nővéreknek és az orvosoknak, európai egészségügyet minden magyarnak!

MSZP

Korózs Lajos: pör lesz!