Fidesz megy, Magyarország halad – reagálás Hoppál Péter sajtótájékoztatójára

Három és fél év után már mindegy, hogy a Fidesz kitart-e az Orbán-kormány foglalkoztatáspolitikája mellett vagy sem. Azok a munkanélküliek, akik ma már semmilyen ellátást nem kapnak, vagy azok, akiknek még van munkájuk, de nem tudnak belőle megélni, pontosan tudják: tisztességes fizetésért ma kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás idején.

Ők már tudják, hogy a Fidesz az egymillió új munkahely ígéretével csúnyán becsapta őket, és csak statisztikai trükkök tucatjaival képes növekedést kimutatni a foglalkoztatásban. 2014-ben mindenki eldöntheti, hogy több lehetősége lett-e munkaerőpiacon, többet ér-e a fizetése és jobban megbecsülik-e a munkahelyén, mint korábban vagy sem.

Magyarország ma még félmillió kivándorolt, félmillió munkanélküli és négymillió kiszolgáltatott munkavállaló hazája. Ezzel szemben mi olyan Magyarországot akarunk, ahol minden családban legalább egy kereső van, és aki dolgozik, az meg is tud élni belőle. Az MSZP vissza fogja adni a munka becsületét és a munkavállalók biztonságát.