mszp.hu | közlemény
2018. december 14. 16:52

Fideszes beismerés: 32 ezer ember halt meg a rossz magyar egészségügy miatt!

Fideszes beismerés: 32 ezer ember halt meg a rossz magyar egészségügy miatt!
A Fidesz úgy állíthatná meg a legjobban a népességfogyást, ha nem hagyná meghalni a magyar embereket az általuk tönkretett egészségügy miatt!
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ saját jelentése szerint a hazánkban 2014-ben bekövetkezett halálozások 14 százaléka elkerülhető lett volna időben megkapott orvosi ellátással, további 12 százalékuk pedig hatásosabb beavatkozással.
 
Vagyis egy kormányzati szerv ismerte el, hogy több mint 32 ezer ember ma is élhetne, ha megfelelően működne az egészségügy!
 
Az Orbán-kormány szerint szüljenek a nők, mert évi 30 ezerrel több magyarra lenne szükség. Szerintünk viszont jobban kellene vigyázni az élőkre!
 
Ma az fideszes pártállam többet költ kommunikációra, mint egészségügyi fejlesztésekre. Ez az egész nemzet elárulása. Mert az egészségügynek semmi köze a pártpolitikához. Ha rossz az ellátás, a jobboldali beteg ugyanúgy meghal, mint a baloldali.
 
Hazánk az európai országok egészségügyét rangsoroló listán az ötödik legrosszabb helyen áll az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index 2017-es jelentése szerint. Öt évvel kevesebb ideig élnünk, mint az uniós átlag. Több mint 440 ezer embernek nincs állandó háziorvosa.
 
Radikális változásokat kell kikényszerítenünk, mert az életünk és a gyermekeink élete múlik azon, hogy engedjük-e tovább romlani az egészségügyet. Most már az életünk a tét!
 
Gurmai Zita
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok