2012. június 21. 15:51

Fideszes belharc tétje a VOLT

Kedden Buday Zsolt a környezetvédelmi hatóság regionális vezetője úgy döntött, hogy nem lesz VOLT! A dolog érdekessége, hogy mindössze három hete váltották le azt a Németh Zoltánt a hivatal éléről, aki korábban Győr fideszes alpolgármestere volt (Borkai Zsolt mellett). Németh nem csak 2011-re, de az azt követő két évre, azaz 2012-re is megadta az engedélyt a fesztivál szervezőinek.

Külső szemlélőnek egyértelmű, hogy Illés Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár keze van az ügyben. Az ő hatalmi harcának eshet áldozatul az idén jubiláló 20 éves fesztivál. Vajon milyen fideszes érdekcsoportok mozognak ott a háttérben, ahol egyik ”jó elvtársat” egy másik váltja és azonnal visszavon minden korábbi jóváhagyást?

Elképzelhetetlen, hogy Magyarország második legnagyobb fesztiválja, amely közel 100.000 embert vonz, elmaradjon. Ezért felszólítjuk a fesztivál fővédnökét, Szájer Józsefet és védnökét Molnár Ágnes államtitkár asszonyt, hogy kapcsolatrendszerüket latba vetve intézkedjenek a Sopron védjegyévé vált VOLT megmentéséért.

Már az illetékes kormányhivatal fideszes vezetője is megijedt a botránytól és keresi a megoldást, ezért remélhető, hogy idén is lesz fesztivál. De akkor miért kell a riogatás? Miért van szükség a szervezőket a fesztivál kezdete előtt egy héttel ilyen helyzetbe hozni (úgy, hogy a döntésről még csak a sajtóból értesültek!), miért kell a sok ezer fiatalnak aggódnia kedvenc VOLTjukért?

Orbán Viktor már a dilettáns kétéves kormányzásában bebizonyította, hogy mindent megenged magának. Átír és áthág minden korábbi írott és íratlan szabályt, hogy saját hatalmát bebetonozza és saját érdekeit maximálisan kielégítse. Most ugyanezt látjuk és nemcsak vidéki önkormányzati kiskirályoktól, de elvileg független hivatalok állítólagos ”szakembereitől” is.

Ide jutottunk két év fideszes kormányzás után, de a jó hír, hogy ebből a ciklusból már a fele eltelt és kifele megyünk, ha úgy tetszik, vághatjuk a centit.

Kalmár István,
az MSZP soproni elnöke