2012. július 03. 17:47

Fideszes bértollnokok kifizetőhelye lett a közmédia

Az MSZP Sajtótagozata elképesztően pofátlannak tartja és az luralkodó hatalmi cinizmus látleletének tekinti, hogy miután pénzhiányra hivatkozva tavaly közel 1000 (!) képzett médiamunkást eltávolított az MTVA a közmédiából, egy legfeljebb pártkatonai kiképzésben részesült fideszes bértollnok megbízására talált forrást, méghozzá nem is keveset!

A közmédiumoknál a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által tavaly rendezett vérengzés után hivatalosan létszámstop van érvényben. Nem hivatalosan pedig a Fidesz családbarát-politikája, amelynek lényege, hogy a rokonok, barátok számára mindig jut még egy hely.

Ha Lentulai Krisztiánt, az MTI-igazgató Belénessy Csaba szakmai körökben sehol se jegyzett ex-kollégáját valóban alkalmazásba állították a közszolgálati hírportálnál, az nem helytelen, hanem egyenesen pofátlan döntés!

Az MSZP Sajtótagozata felszólítja a MTVA-t üzembe helyező és felügyelő Szalai Annamáriát, illetve az őt üzembe helyező és felügyelő Orbán Viktort, hogy azonnal adjanak számot arról, ki vagy kik, miért és mennyiért jutott vagy jutottak pozícióhoz a közmédiában a tavaly „az átláthatóbb, olcsóbb és hatékonyabb emberierőforrás-gazdálkodás érdekében” elrendelt létszámstop óta!

MSZP Sajtótagozata