mszp.hu
2022. február 09. 13:51

Fideszes hátszéllel hétszeres az esély a győzelemre a közbeszerzéseken

Fideszes hátszéllel hétszeres az esély a győzelemre a közbeszerzéseken
Április 3-a után a korrupció megy, az átlátható, tisztességes verseny jön!

Egy új kutatás is azt bizonyítja, hogy a NER-közeli cégek sikereinek kulcsát nem a tehetséges cégvezetés jelenti, hanem a fideszes kapcsolatok. Ugyanis hétszeresére növeli a közbeszerzési győzelem esélyét, ha a pályázó cége éppenséggel Orbán Viktor vejéé, a felcsúti jó barátjáé vagy éppen a külügyminiszter luxusjachtozását biztosító vállalkozóé. Ilyen tisztességtelen előnyt teremt a Fidesz a kiváltságosok számára mindenki mással szemben.

Irányított közbeszerzések, a verseny felszámolása, az uniós pénzek átláthatatlan felhasználása, a korrupció; ezekből áll a Fidesz politikája, aminek eredményeként Magyarország lett a második legkorruptabb állam az Európai Unióban.

Magyarország csak akkor fejlődhet szabadon, ha a magyar gazdaság megszabadul végre a korrupciótól. Az MSZP elkötelezett amellett, hogy a kormányváltást követően a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre.

Az Egységben Magyarországért ezért egy átlátható, tisztességes és a versenyt szorgalmazó közbeszerzési rendszert, valamint egy hazai antikorrupciós szervezetet fog kialakítani, továbbá Magyarország is csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez.

MSZP

Bővebb információ:

Vajda Zoltán,
az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje 13. sz. OEVK