Fideszes lopásokra használják a közmédiát

Cinikus az a megoldás, hogy a menekültügy további támogatását egyszerre kell megszavazni az MTVA újabb 47 milliárdjával – jelezte Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese a költségvetés kormány által beterjesztett módosításáról. A politikus úgy vélte, ennek az lesz az eredménye, hogy aki nem akarja támogatni a közmédiába ölt újabb hatalmas összeget, arra rásüthetik majd, hogy nem támogatja a menekültkérdés megoldását.

A frakcióvezető-helyettes szerint ismét alig titkolt pénzlenyúlásról szól a módosítás, amely egyrészt 60 milliárdot adna a rendkívüli kormányzati intézkedésekre, 47 milliárdot pedig a Magyar Televízió juttatna az eddigi sok-sok milliárd mellé.

Lukács kijelentette, hogy a rendkívüli kormányintézkedések 60 milliárdja elfogadhatatlan, mert ezzel a címszóval bármire el lehet költeni a pénzt. Szó sincs arról, hogy ezt az összeget kizárólag menekültügyekre kell költeni. A most megjelent beszámoló szerint ebből a keretből eddig barackmagra és futballtámogatásra is költöttek néhány százmilliót.

Mint mondta, az MSZP ezért módosító javaslatot nyújt be, amely szerint a 60 milliárd forint indokolt a menekültügyi kérdésekben, de az összeg ne a rendkívüli kormányintézkedésekhez kerüljön, hanem közvetlenül azon minisztériumok keretébe, amelyek valóban erre a célra fogják használni. A szocialista módosító javaslat 18 milliárdot a rendőrség létszámfejlesztésére, 8,4 milliárdot az állampolgársági és bevándorlási hivatal munkájára, 7,6 milliárdot az idegenrendészet, 2 milliárd forintot pedig a honvédség és a járványügy munkájának segítésére fordítana.

A módosítás másik részéről pártunk alelnöke elmondta, hogy az MSZP egyetlen forintot sem szeretne megszavazni a Fidesz hazugsággyáraként üzemelő MTVA-nak, nemhogy 47 milliárdot. Az MTVA már így is annyi pénzt kapott, amelyből öt évre visszamenőleg ötven százalékos fizetésemelést lehetett volna finanszírozni a közszférában – jelentette ki, hozzátéve, hogy ezalatt az idő alatt 600 milliárd forintot költöttek a gyakorlatilag senki által nem nézett  Magyar Televízióra és a médiahatóságra, de ha az idei költségvetést is figyelembe vesszük, akkor még százmilliárddal többel számolhatunk.

A televízió pedig a külső gyártású műsorokba ész és értelem nélkül szórja a százmilliókat és a milliárdokat, függetlenül attól, hogy van-e Magyarországon egy ember, aki azt a műsort nézi  - ostorozta a közmédiát a képviselő, kijelentve, hogy a Magyar Televízió hírműsorai hazugsággyárként üzemelnek, nem beszámolnak a hírekről, hanem híreket hamisítanak, és hiába működtet már 5-6 csatornát az MTVA, a nézettség drámaian zuhan.

Mi azt javasoljuk, hogy a mostani 47 milliárdot ne szavazza meg az Országgyűlés az MTVA számára – hangsúlyozta, aláhúzva, hogy az MSZP módosító javaslatának elfogadásától függ, hogy a szocialista frakció támogatja-e a költségvetés módosítását.