Belföld | öntömjénezés Mosonmagyaróvár
2012. október 28. 14:53

Fideszes öntömjénezés felsőfokon....

Tisztelt Polgármester Úr !

Az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete nagyon örül annak, hogy ennyire elégedett önmagával és csapatának kétéves munkájával, bár mi azt is tudjuk, és gondoljuk, hogy Ön is, hogy az öndicséret inkább büdös, mint valós dolog. Az egész cikk nem más, mint politikai kommunikáció, a kényes dolgokról, valós tényekről történő lakossági figyelem elterelés, porhintés a semmibe. Szerintünk inkább a városlakókat kellene megkérdezni a városvezető és csapatának kétéves munkájáról, teljesítményéről, hiszen ők hitelesebben, reálisabban, őszintébben tudnának véleményt alkotni, ha egyáltalán el merik azt mondani, minden következmény nélkül...
 
Mi, és az általunk képviselt városlakók már kevésbé vagyunk elégedettek Önök teljesítményével. A véleményünket és a száraz tényeket az alábbiakban foglaljuk össze. Egyelőre nem, vagy alig látjuk az Ön és a Fidesz 2010-es konkrét, választási ígéretei zömének megvalósítását, de még halvány reményét sem, hogy csak a városi sportcsarnokot, a városi úthálózat teljes felújítását, vagy a Mosonmagyaróvár - Hegyeshalom közötti autópálya szakasz ingyenessé tételét említsem elsőként. Rettentően hiányoljuk például a Kálnoki utcában a járdát, hiszen ott gyakran életveszélyben közlekednek a gyalogosok és kerékpárosok, a Kiserdő utcai híd második pilonjának beépítését, a Báger tó és a Lajta folyó teljes rehabilitációját, hogy csak néhány példát említsek az Önök programjából. Az Ön által a cikkben említett bölcsőde, óvoda és iskola felújítások zöme, Moson belvárosának rekonstrukciója, a Futura projekt is mind-mind az előző ciklusban indult el MSZP országgyűlési képviselő segítséggel,  hiszen aki ismeri a hazai pályázati rendszert, pontosan tudja: az előkészítéstől a megvalósulásig sokszor évek telnek el. Az Önök kormánya által államosított Karolina Kórház és Rendelőintézet az év végére, ha nem változik a finanszírozási helyzete, a csőd szélére sodródik.

Arról miért nem beszél a Polgármester Úr, hogy az idei év a totális (párt)államhatalom kiépítése, a közigazgatási rombolás, az önkormányzati-, és egészségügyi rendszer teljes szétverésének időszaka. Az önkormányzati általános-, és középiskolák államosításra kerülnek, valamint teljes a jogi bizonytalanság a járási-, és az önkormányzati rendszer ki(át)alakítása, valamint az egészségügyi rendszer átalakítása során. A kulturális intézmények, múzeumok finanszírozása gyakorlatilag nulla, és lassan nem marad helyi önkormányzati feladat, valamint irányítási lehetőség. Van viszont például a városban súlyos tízmilliókból, közpénzekből fenntartott médiacentrum, ill. helyi sajtó, ami zömében elsősorban Önt, valamint a Fideszt népszerűsíti, szolgálja ki. A városban totálisan leépült a buszközlekedés, az új, Ön által is megszavazott hulladék-gazdálkodási törvény által veszélybe kerülhet a nagytérségi hulladékgazdálkodási projekt. A II. Matolcsy csomag föld alatti vezetékekre vonatkozó passzusa tönkre fogja tenni a lakosságot kiszolgáló, amúgy is gyenge lábakon álló, de egyelőre még működőképes városi tulajdonú cégeket. Persze, nem vitatom, biztosan vannak dolgok amiket Ön is és mi is más szemszögből látunk, na de ennyire ?

Dr. Kovács Tamás,
MSZP helyi elnöke