mszp.hu | Belföld
2020. július 16. 15:15

Fideszes reform: a modern oktatáshoz szükséges eszközök helyett gumibot és bilincs lesz az iskolákban

Fideszes reform: a modern oktatáshoz szükséges eszközök helyett gumibot és bilincs lesz az iskolákban
Úgy tűnik, hogy a Fidesz szerint csak az egyenruhások hiányoznak a magyar oktatási rendszerből, mivel több iskola is kérés nélkül váratlan ajándékot kapott a kormánytól gumibotos, bilincses iskolaőrök formájában.

Miután gumibot és bilincs már lesz az iskolákban, talán már ideje lenne annak is, hogy a kormány a modern oktatáshoz szükséges eszközökkel is hasonló gyorsasággal ellássa az intézményeket, a tanárokat és a diákokat.

Ugyanis a koronavírus-járvány egyik fájdalmas tapasztalata az volt, hogy sok diákhoz nem jutott el az online oktatás. Azonban úgy tűnik, hogy az iskolaőrök toborzása mellett már nem jut ideje a kormánynak arra, hogy a járvány esetleges második hullámára felkészítse az oktatási rendszert.

Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy mindenki számára biztosítani kell a tudáshoz való hozzáférés egyenlő esélyét, ezért javasoltuk már korábban, hogy a költségvetés biztosítson forrásokat egy nagyarányú közoktatási laptopprogramra.

A bilincsek és a gumibotok helyett a 21. századi oktatáshoz szükséges eszközökkel kellene ellátni az iskolákat, kérés nélkül.

MSZP