2011. március 18. 13:45

Fideszes "Rokonok" Somogy megyében is

A Fidesz által elindított Rokonok-saga újabb epizódjában egy parlamenti képviselő, Gelencsér Attila - fideszes képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke - felesége megkülönböztetett módon, pályáztatás nélkül jutott megbízáshoz a Somogy Megyei Kormányhivatalban. Most az asszony vezeti az oktatási főosztályt.

álffy István KDNP-s képviselő neje is pályáztatás nélkül kapott állást, ő a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézményéhez került. Balsai István fideszes képviselő fia is pályáztatás nélkül jutott ügyvédi megbízáshoz a Köztársasági Elnöki Hivatalban. Úgy látszik, hogy a Fidesz számára a verseny, a legjobb szakmai érték mellékes, ha a családról van szó. Mármint a saját képviselőik családjáról, mert mások családja nem olyan fontos a számukra.

 Orbán Viktor unokatestvérei, pontosabban a Vitézy klán tagjai, Navracsics család ügyeskedései, Kontrát Károly lánya, Schmitt Pál unokaöccse, Petykó Zoltán lánya és a Betyárkalapdíjas Czira Szabolcs nászurának munkához juttatása jól mutatja, miként támogatja a rokonságot kormányzati funkcióban a Fidesz.

 A Fidesz-KDNP-kormány egymillió új munkahelyet ígért, jelenleg mínusz százezernél jár, ám a saját állásait sokszor törvénytelenül halmozza.

 Az MSZP számára ez elfogadhatatlan, ezért felszólítja a Fideszt, hogy azonnal vonja vissza az államigazgatásba jogtalanul ültetett barátok, rokonok megbízását, ugyanakkor - ahogy ígérte - kezdjen hozzá az új munkahelyek teremtéséhez, hiszen a legfrissebb KSH-adatok szerint az utóbbi hónapokban egyre több ember maradt megélhetés nélkül.

Török Zsolt,

szóvivő