mszp.hu | Belföld | közlemény
2017. november 27. 13:00

Fideszes szavazatvásárlás miatt irtanak ki egy erdőt Budapesten

Fideszes szavazatvásárlás miatt irtanak ki egy erdőt Budapesten
Nyár vége óta mindenféle lakossági egyeztetés nélkül óriási, egybefüggő területeken vágták ki a fákat a XVIII. kerületi Péterhalmi-erdőben az erdészeti cég döntése nyomán. Egy név nélkül nyilatkozó pilisi parkerdő alvállalkozó szerint a vidéki, szegényebb körzetekben fognak a fideszes országgyűlési képviselők szociális tűzifát osztani az újraválasztásuk érdekében. Ezért vágják ki ezt az erdőt is.
Az 500 hektáros erdőből mára csaknem 150 hektárt irtottak ki, így 1,5 milliárd forint értékű fát termeltek ki. Egy olyan erdő pusztítását rendelték el kampánycélokra, amelyre a helyi önkormányzat már több százmillió forintot költött erdei tornapályák, sportpályák, turista ösvények és egyéb infrastruktúra kialakítására.
 
A Fidesznek tűzifára van szüksége ahhoz, hogy növelje az esélyeit a választáson és már az sem zavarja, ha ehhez lassan minden zöldterületet fel kell számolnia Budapesten. A kampánycélú erdőirtás helyett a Fidesz azzal foglalkozzon, hogy a tűzifa ára csaknem megduplázódott egy év alatt és így a vegyes tűzifa köbmétere ma már 27-28 ezer forint! A rászoruló családoknak csökkenteni kell a fűtési kiadásait, a tűzifahiányra pedig szakmai megoldást kell adni. 
 
Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, országgyűlési képviselő
és Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője

Kapcsolódó párttagok