mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Szociális ügyek
2021. augusztus 24. 11:54

Fideszes trükközés helyett dupla családi pótlékot a családoknak!

Fideszes trükközés helyett dupla családi pótlékot a családoknak!
A Fidesz átveri a magyar családokat a szeptemberről augusztusra előrehozott családi pótlék utalásával, mivel az nem pluszjuttatás, hanem csupán egy álságos játék a dátumokkal. Az ugyanis nem jelent érdemi segítséget, ha az előrehozott kifizetést egy hónap nélkülözés követi.

A fideszes politikusok közpénzből finanszírozott luxusvilágából nem látszik, de sokan úgy élnek, hogy forintra pontosan előre meg kell tervezniük a havi kiadásaikat. Emiatt pedig ők nehéz helyzetbe fognak kerülni, ha nem számolhatnak a szeptemberi családi pótlékkal.

Az MSZP ezért azt követeli, hogy augusztusban ne előrehozott, hanem plusz egy havi családi pótlék járjon a családoknak, mert az iskolakezdés terheinek csökkentésére a dupla családi pótlék jelent érdemi segítséget! A családoknak most kell a segítség, ezért az iskolakezdés terheinek csökkentéséhez az MSZP – a tavalyi hasonló célú akció költségvetését megduplázva – idén 20 millió forintot különített el a párt Szolidaritási Alapjából a rászoruló családok számára.

Érdemes mindenkinek tudnia: az MSZP-Párbeszéd szövetség a kormányváltás után duplájára akarja emelni a családi pótlékot! Ezért, aki az előválasztáson, majd a jövő évi választáson az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire szavaz, a megduplázott családi pótlékra is szavaz!

MSZP
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő