mszp.hu | Kocsis Máté könyvhét Láng Zsolt
2016. március 24. 14:53

Fideszesek a Könyvhét ellen: nem elég bunkónak lenni, annak is kell látszani!

Fideszesek a Könyvhét ellen: nem elég bunkónak lenni, annak is kell látszani!
Mivel épelméjű érvek nem szólnak mellette, csak a mezei bunkóság vezérelhette a fideszes fővárosi képviselőket, amikor megtagadták a 87. Ünnepi Könyvhéttől a Vörösmarty tér használatát. Arról a belvárosi térről beszélünk, amely az elmúlt 86 évben egyetlen kivétellel minden esztendőben a Könyvhét otthona volt.

Értjük, hogy Kocsis Máté és Láng Zsolt rettegnek a kultúrától, hisz az ember attól fél, amit nem ismer. Megszoktuk, hogy könnyebb egy fideszes képviselővel összefutni a dubai reptéren, mint bármely budapesti színházban.
 
Persze azok után, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar támogatását megtagadták, nem voltak illúzióink. Ám a szívünk mélyén hittük, hogy a fideszes képviselők szégyellik bunkóságukat. Most már tudjuk: büszkén vállalják. Nem elég bunkónak lenni, annak is kell látszani. Hát, most látszik.
 
Tisztelt fideszes képviselők!
 
Mi tiszteletben tartjuk az önök ízlését. Mindössze azt szeretnénk, ne lehetetlenítsék el a Könyvfesztivált, amit – annak ellenére, hogy önöknek nem jelent semmit – a magyarok sokasága 86 éve élvezettel látogat.
 
 
Azt követeljük önöktől, hogy amikor a megfelelő szakbizottságban vagy a Fővárosi Közgyűlésen az Ünnepi Könyvhétről és annak Vörösmarty téri engedélyéről lesz szó, szavazzanak igennel. Segítünk: a zöld gombot kell megnyomni!
 
Ha pedig csak egy könyvet olvasnak el, az legyen Ray Bradbury-től a Fahrenheit 451. Tanulságos lesz.
 
Kunhalmi Ágnes, Horváth Csaba,
MSZP Budapest