mszp.hu
2020. március 14. 10:11

Figyeljünk egymásra! Segítsük idősebb tagjainkat!

Figyeljünk egymásra! Segítsük idősebb tagjainkat!
Nehéz, de átmeneti helyzetbe került a világ, benne hazánk és benne pártunk is.
A koronavírus terjedése mindenkitől alkalmazkodást, felelős magatartást vár el. Nincs okunk pánikra, hiszen a hétköznapi, normál higiéniai szabályok következetes betartásával nagyon sokat tehetünk magunkért és a koronavírus terjedésének lassításáért is. Az pedig közös felelősségünk, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályokat - idősebb barátainkat, rokonainkat - az elérhető legteljesebb mértékben megvédjük a nehézségek közepette.
 
 
Kedves Barátunk!
 
Nehéz, de átmeneti helyzetbe került a világ, benne hazánk és benne pártunk is.
 
A koronavírus terjedése mindenkitől alkalmazkodást, felelős magatartást vár el. Nincs okunk pánikra, hiszen a hétköznapi, normál higiéniai szabályok következetes betartásával nagyon sokat tehetünk magunkért és a koronavírus terjedésének lassításáért is. Az pedig közös felelősségünk, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályokat - idősebb barátainkat, rokonainkat - az elérhető legteljesebb mértékben megvédjük a nehézségek közepette.
 
Ezért arra kérlek: helyi közösségetekben szervezzétek meg idősett tagjaink támogatását!
 
Mérjétek fel telefonos úton, irodátok segítségével, hogy vannak-e olyan idős tagjaink, akiknek a bevásárlás, hétköznapi segítségnyújtás, akár gyógyszerkiváltás nehézséget okoz, és szervezzétek meg, hogy fiatalabb tagjaink segítséget nyújtsanak ebben az átmeneti helyzetben. Egy egyszerű bevásárlás, valaminek az elhozása ugyanis életet menthet: ami a hétköznapokban egyszerűen megoldott, az most az idősebbek számára olyan közösségben való tartózkodást követelhet, ami már valóban veszélyes lehet számukra.
 
Ezért kérem: szervezzetek szolidaritási láncot szervezeteteken belül!
 
Az MSZP nem csak egy párt, annál sokkal több. Szolidaritásra, egymás iránti nyitottságra épülő közösség, ahol segítünk egymásnak, ha a helyzet megköveteli. Tegyük ezt most!
 
A koronavírus lassításáért és személyes megelőzésért ti magatok is sokat tehettek. Ezzel kapcsolatban is mellékelek egy rövid összefoglalót, amit kérem, hogy tartsatok be és juttassatok el minél több emberhez!
 
Köszönöm, hogy velünk tartotok!
 
Mutassuk meg, mitől több ez a közösség, mint egy egyszerű párt!
 
Ha bármiben segíthetünk, ismert elérhetőségeinken fordulhatok hozzánk bizalommal!
 
üdvözlettel,
Molnár Zsolt

 

Kapcsolódó dokumentumok

koronavirus_szabalyok.pdf ( 195.9 kB )

Kapcsolódó párttagok