Fityisz a kórházaknak

Orbán Viktor otromba fityiszt mutatott a kórházaknak. A választások előtti sikerpropaganda keretében milliárdokat ígért a kórházak adósságának rendezésére, ám ezeket máig nem osztották ki. Így jelenleg több orvos is késve kapja meg fizetését.

Orbán egészségügyi kormányprogramja valóban a folytatáson alapszik: ígérgetés, aztán nem teljesítés. A fideszes rombolás következményeit a betegek és a dolgozók közösen viselik. A konvergenciaprogramból is jól látszik, hogy Orbán sorsára hagyja az egészségügyet, egyre kevesebb pénzt szán rá.

A kórházak hatvanmilliárd forintnál is meghaladó adósságállománya kezelhetetlen, a rendszer fenntarthatatlan. A betegek egyre többet várnak a vizsgálatokra, a műtétekre, az orvosok egyre nehezebb körülmények között és egyre többet dolgoznak. És úgy tűnik, ezen a második Orbán-kormány sem akar változtatni.

Az egészségügyi rendszernek nem szavakra, és Orbán fityiszt mutató ujjaira, hanem konkrét anyagi forrásokra van szüksége. Simicska és Nyerges pénztárcáinak tömése helyett, Orbánnak inkább az emberek egészségére kellene fordítani a figyelmet!

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság alelnöke